LA UNIVERSITAT ALS BARRIS (RIU SUD):
CRIMEA, DE LA URSS AL PARADIGMA CATALÀ
Data prevista: Dijous, 20 de setembre 2018. 18h30 - ATENCIÓ! Aquesta activitat ha estat suspesa per causes alienes a l'organització
Lloc: Centre Pompeu Lab (c/ Pompeu Fabra, 22)
Cafè xerrada impartida per la filòloga d’origen ucraïnès Anna Ivanytska, qui va abandonar Ucraína després de l’ocupació de Crimea per part de Rússia. “Las conexiones entre los pueblos de Catalunya y las ex-repúblicas soviéticas son muy fuertes”, en opinió d’aquesta filòloga i investigadora. En aquesta trobada ens demostrarà les seves teories. A la UNED es poden cursar, entre d’altres, el Grau en Geografia i Història i un Màster en Investigació Històrica i Geogràfica.
A la UNED es poden cursar, entre d’altres, el Grau en Geografia i Història i un Màster en Investigació Històrica i Geogràfica.

MINI-OKTOBER FEST -Activitat suspesa-
EL PODER CURATIU DE LA CERVESA
Data prevista: Dijous, 25 d’octubre 2018. 18h30.
Lloc: Rambla de Sant Sebastià (davant del Frank King Furt)
L’OktoberFest és una festa tradicional alemana que se celebra des del 1810. En principi, tenia lloc a la ciutat de Munich, però en l’actualitat els envelats recorren tota Alemanya i tota Europa per promocionar la cervesa de manera festiva, acompanyada de tot tipus de salsitxes. El Programa “Ciutat Universitària” muntarà la seva petita carpa per degustar i conèixer els valors
tradicionals que tenen aquests productes quan se’n fa un consum sense excessos. També, com sempre, convidarem natius per parlar de la tradició d’aquesta trobada centenària i tot al ritme de la Polka.
Preu del tiquet sopar-degustació: 7,50€

SETMANA DE LA CIÈNCIA
PATRIMONI CULTURAL, LLENGUA I NANOTECNOLOGIES
Data prevista: Del 9 al 18 de novembre del 2018
Lloc: Centre Pompeu Lab (c/ Pompeu Fabra, 22)
Nova col·laboració del nostre Programa “Ciutat Universitària” amb la Setmana de la Ciència organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Els temes centrals d’aquesta 23ena edició són, d’una banda, el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, que promou la Unió Europea i, d’altra banda, també es commemorarà la figura de Pompeu Fabra amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català. Finalment, aquesta edició també servirà per promoure la figura de Richard Feyman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement. Feyman està considerat un dels deu físics més importants de la història de la humanitat i, entre d’altres mèrits, és conegut per ser l’introductor del concepte “nanotecnologia”.+

AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA
L’ARRÒS, BENEFICIS D’UNA PLANTA MIL.LENÀRIA
Data prevista:Dimecres, 20 de novembre del 2018
Lloc: Auditori Museu Torre Balldovina
El programa “Ciutat Universitària” obre una nova col·laboració amb els seus socis de l’Aula d’Extensió Universitària, depenent de la Universitat Pompeu Fabra. La primera de les conferències programades serà impartida pel professor Joan Simó (UB), expert en Botànica, Productes Naturals, Biologia Vegetal i Edatologia, i guanyador, entre d’altres, de la Distinció Jaume Vicens Vives (2014) a la qualitat docent universitària. El Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments es pot cursar actualment al Campus de l’Alimentació de la UB a Torribera.
El Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments es pot cursar actualment al Campus de l’Alimentació de la UB a Torribera.

AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA
ALIMENTS QUE ENS FAN MAL: INTOLERÀNCIES I AL.LÈRGIES
Data prevista: Dimecres, 9 de gener del 2019
Lloc: Auditori Museu Torre Balldovina
L’Aula d’Extensió ens ofereix per a la seva segona conferència de Ciutat Universitària una ponència del professor Francesc Pérez Cano sobre aquests problemes derivats de determinats aliments, que cada cop pateix una franja més alta de la població. Pérez Cano és titular del Departament de Bioquímica i Fisiologia de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació.
Al Campus de l’Alimentació UB a Torribera es pot cursar un Grau i un Grau específic de Farmàcia en Nutrició Humana i Dietètica, així com un Màster en seguretat alimentària.

LA UNIVERSITAT ALS BARRIS
ALIMENTACIÓ I ESPORT
Data prevista:Dijous, 24 de gener 2019. 18h00.
Lloc: CER Can Zam (Avinguda Víctor Hugo)
Quina és la dieta millor a seguir per a cada tipus d’esport? Quins aliments s’han d’evitar de totes totes? Els experts i expertes del món
nutricional respondran les preguntes dels i les practicants dels diferents esports a la nostra ciutat i, alhora, passaran revista als hàbits alimentaris d’alguns dels i les esportistes colomencs més rellevants.
A la UNED es pot cursar un Màster en Física Mèdica. A la FHES es donen classes per als Graus de Dietètica, i al Campus de l’Alimentació de la UB s’imparteix un Màster específic en Nutrició per l’Activitat Física i l’Esport. A més, aquest any s’impartirà un nou post-Grau en
vegetarianisme i noves tendències en l’alimentació, i un nou Màster en Dieta Mediterrània.

JOC – EXPOSICIÓ
LES OLIMPIADES DE LA MEMÒRIA
Data prevista: Del 28 de gener al 15 de Febrer de 2019
Lloc: Centre Pompeu Lab
Mens sana in corpore sano. Exercitar la memòria és una de les garanties per assolir una vida llarga i activa i també per mantenir les idees “en forma” durant les primeres etapes de la nostra existència. Els anomenats “jocs de memòria i d’atenció” contribueixen al benestar intel·lectual, ajuden a superar disfuncions neuronals i contribueixen a pal·liar el dèficit da’tenció. Participa en el nostre joc-exposició, supera els diferents reptes i podràs guanyar una estada en un establiment balneari per a dues persones amb un pack de cures “relax”. Amb la col·laboració de la Regidoria de Gent Gran i Cultura.
Al Centre Dr. Emili Mira – Parc de Salut Mar, a

EXCURSIÓ:
ELS NOSTRES COSINS, ELS ÍBERS
Data prevista: Dissabte, 4 de maig 2019
Lloc: 8h30 Plaça de la Vila
Hora de tornada aproximada 19:00h
Excursió a diversos punts de la ruta catalana dels ibers l,a civilització que juntament amb els nostres avantpassats, els ibers laietans, van poblar bona part de la nostra terra.
Activitat gratuïta però amb places limitades; és imprescindible reservar al 93 462 40 57 (matins) o bé al 93 499 82 91 (tardes).
A la UNED es poden cursar, entre d’altres, el Grau en Geografia i Història, el Grau d’Història de l’Art i un Màster en Investigació Històrica i Geogràfica.

EXHIBICIÓ PRÀCTICA
ANIMALS QUE CUREN
Data prevista:Dijous, 16 de maig del 2019
Lloc: Carrer Pompeu Fabra, davant del Pompeu Lab
Des del seus inicis, l’ésser humà ha demostrat un fort vincle amb els animals. Els animals són capaços de fer-nos sentir millor, d’ajudar-nos, de fer-nos somriure i, fins i tot, d’intervenir en tractaments clínics. La Intervenció Assistida amb Animals de Companyia (IAAC) és una tècnica que entitats com La Càtedra (UAB) apliquen amb èxit arreu de Catalunya. Precisament per saber més
d’aquest tipus de teràpies, hem volgut convidar als i les professionals de La Càtedra i als seus amics peluts a fer-nos una demostració. El Centre Emili Mira – Parc de Salut Marc imparteix formació universitària en geriatria i psiquiatria en general.

AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA
L’OBESITAT: L’EPIDÈMIA DEL SEGLE XXI
Data prevista: Dimecres, 5 de juny del 2019
Lloc: Auditori Museu Torre Balldovina
Tercera conferència organitzada per l’Aula amb “Ciutat Universitària”, aquest cop amb la classe magistral del professor Carles Paytubí Garí, doctor en Medicina per la UAB i autor de nombrosos estudis sobre les noves relacions entre alimentació i salut en el món actual i les males conseqüències que generen amb malalties directament associades a l’obesitat.

CONCURS DITES Y DICHOS (Edició CAT / CAST)
14 15 MEDICINA SALUD MENTAL I PSICOLOGIA
Data prevista:Dijous, 6 de juny del 2019
Lloc: Centre Pompeu Lab
Series capaç d’endevinar un refrany o una dita a partir d’unes pistes molt bàsiques? La saviesa popular és plena de dites que passen de generació en generació i que segur que has sentit algun cop.
Ho endevines? ¿Lo adivinas? No te preocupes, el día del concurso daremos muchas más pistas.
Un concursante por cada modalidad: castellano y catalán, se llevará como premio una cena degustación en el Bar Verat de Santa Coloma, gestionado por Mar y Víctor Quintillà ( Estrella Michelin con la Lluerna).