EL XEF A CASA

El programa “Ciutat Universitària”, juntament amb un dels seus xefs emblemàtics, l’Axel González Manzano, us convida a gaudir d’una de les activitats “A la mesa” que ofereix la empresa colomenca “Mejor en casa”.

L’activitat consisteix en què confeccionis un menú basat en els teus gustos personals i de les persones que vulguis convidar (amics i amigues, família, companys/es de feina, etc.), a partir de la selecció de plats de la que disposen els de “Mejor en casa”.
Llavors, l’Axel i el seu equip us visiten a domicili i entren en el les vostres cuines per preparar les receptes i per ensenyar-vos alguns trucs de cuina. Ho tenen tot pensat perquè sigui una agradable trobada gastronòmica al final de la qual degustareu allò que hagueu preparat amb l’ajut del xef. L’equip de “Mejor en Casa” s’encarregarà tant de preparar el menú, la taula i servir el menjar, com de què la cuina i els utensilis quedin immaculats. Vosaltres només haureu de gaudir de l’experiència i comprovar la qualitat de la gastronomia de la nostra ciutat.

“Ciutat Universitària” ofereix tres experiències “El xef a casa” (cuina de tardor, d’hivern i de primavera) per a tres grups d’entre sis i vuit persones com a màxim i per rigorós ordre d’inscripció al correu: ciutatuniversitaria@gramenet.cat

Les inscripcions admeses seran publicades amb la data i hora de la recepció dels correus perquè l’ordre d’inscripció pugui ser verificat pels i les participants que hagin enviat les seves candidatures. El nom dels tres grups guanyadors es farà públic abans del 15 de novembre del 2018.


CUINES DEL MÓN

El Projecte Cuines del Món presentarà la seva programació trimestral els mesos de octubre, gener i abril. Com Cada any es programarà un cicle d'activitats i tallers a l'Espai Cuines del Món sobre alguna temàtica i es faran altres tallers o presentacions de cuines diverses, de ciència i alimentació, de salut i nutrició... Ho podreu consultar
al nostre Facebook (Biblioteca del Fondo), Twitter (@BibFondo) o a les webs de l'Ajuntament de Santa Coloma i a la BibliotecaVirtual.diba.cat."

Biblioteca del Fondo
Xarxa de Biblioteques de Santa Coloma de Gramenet
BibliotequesXBM
C/ Massenet 28-30
08922 Santa Coloma de Gramenet
Telèfon 93 468 46 12


LLENGÜES ESTRANGERES AL POMPEU LAB

Sota el títol genèric “Parlem de la Ciutat”, el Programa “Ciutat Universitària” organitza taules de conversa – cafè en les diferents llengües de les comunitats que viuen a Santa Coloma. En aquestes activitats participatives es tracta de debatre sobre qüestions de veïnatge, tant amb persones de les diferents parts del món que han decidit viure amb nosaltres, com amb estudiants interessats o interessades en practicar aquestes llengües i gaudir d’una trobada multicultural.

En concret, les sessions programades al Pompeu Lab són:
Sessió de conversa en rus. Dijous, 13 de setembre 2018 a les 18h30.
Talk me about your city
Sessió de conversa en anglès. Dijous, 4 d’octubre del 2018 a les 18h30.
Raconte-moi ta ville.
Sessió de conversa en francès. Dijous, 22 de novembre del 2018 a les 18h30.

Totes les sessions de conversa tindran lloc a l’espai “office” del Centre Pompeu Lab (c/ Pompeu Fabra, 22).

ELS DIMARTS UN CURS EN IMATGES D’ESTUDI DEL CAE

En el marc ampli i divers de l’espai i de les institucions universitàries de la nostra ciutat, el Comitè Assessor d’Estudis “Ciutat Universitària” (CAE) organitza periòdicament l’activitat “Els dimarts d’estudi” que, amb múltiples formats, tenen l’objectiu de posar diversos temes d’interès acadèmic a l’abast de tothom i de la mà de reconeguts doctors/es i professors/es universitaris.
Entre els “dimarts d’estudi” organitzats en el marc del curs passat, destaquen una xerrada sobre la Fundació Hospital Esperit Sant i la seva relació amb la nostra ciutat, una conferència sobre Disfàgia i Nutrició, una sessió sobre la wikipèdia com a font del coneixement local i ponències sobre temes com la depressió o les llegües a Santa Coloma de Gramenet.
El CAE també edita la seva pròpia revista electrònica, GRAMENETUM, amb articles en profunditat i estudis sobre temes rellevants o d’interès per a la nostra ciutat.