Ciutat constructora de pau

1.Conferència “ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ, EINES DE CONSTRUCCIÓ DE PAU” amb Issa Amro.

Issa Amro és palestí i treballa en nombroses organitzacions no violentes a Hebron. Va guanyar el premi One World Media el 2009  pel projecte “Shooting Back” de B’Tselem que capacita en mitjans audiovisuals i proporciona càmeres als palestins perquè documentin els abusos de militars i colons israelians.

Teatre Sagarra – 2 d’octubre, 12h

2.Cafè-Debat “SOCIETAT CIVIL I DIÀLEG AL PAÍS BASC” amb Txema Urkijo

Txema Urkijo ha estat portaveu de la coordinadora pacifista Gesto por la Paz. Una plataforma cívica, plural i independent que ha donat resposta a la violència que sofreix el poble basc.
Urkijo, a més, ha estat director de Drets Humans al Departament de Justícia del Govern Basc i assessor de la Direcció de Víctimes.
El conflicte basc sovint ha transcendit les fronteres del seu territori. A Catalunya té especial rellevància l’atemptat al centre comercial Hipercor on van morir quatre colomencs.

Cafeteria Vedegust – 3 d’octubre, 10h

3.Recepció oficial dels CONSTRUCTORS DE PAU
Recepció de l’alcaldessa i altres càrrecs electes as Constructors de Pau. Aquest acte és obert a representants de les entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació.

Sala de Plens de l’Ajuntament – 7 d’octubre, 17h

4.Acte central de les Jornades: “NO HI HA CAMÍ PER LA PAU, LA PAU ÉS EL CAMÍ” amb els constructors de pau Meir Margalit (Israel – Association Againts House Demolitions), Chema Caballero (Sierra Leone – ONG Dyes), Txema Urkijo (País Basc – Gesto por la Paz y Oficina de Atención a las Víctimas), Issa Amro (Palestina - Hebron defenders, Youth Againsts Settlements), Caddy Adzuba (República Democràtica del Congo – Radio Okapi) i Diego Quiroga (Colòmbia  - Acción colectiva de objetores y objetoras de conciencia). Modera l’activitat: Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau - ICIP.
 
Els constructors de pau ens presentaran la seva acció en pro de la cultura de pau i el risc que comporta la seva defensa.

Teatre Sagarra – 7 d’octubre, 19h

5.Col·loquis als instituts:

“VIURE ELS JOVES A PALESTINA"” amb Issa Amro (Palestina - Hebron defenders, Youth Againsts Settlements)
Aquest estiu ens ha trasbalsat un nou episodi de la guerra entre Israel i Palestina i, sobretot,  el drama de les víctimes civils –entre elles, nombrosos  infants i joves palestins- a la Franja de Gaza.
Malgrat la cruesa d’aquest conflicte, associacions i persones com Issa Amro treballen a Hebron contra l’ocupació israeliana.

Col·loqui als instituts: “L’ACCIÓ DELS JOVES EN PRO DE LA DESMILITARITZACIÓ” amb Diego Quiroga(Colòmbia  - Acción colectiva de objetores y objetoras de conciencia - ACOOC).
L’estat espanyol va abolir el servei militar obligatori el 31 de desembre de 2001. Una fita que va ser possible gràcies a la pressió social i la desobediència civil malgrat que la negativa a fer-lo estava penat pel codi penal militar i comportava la presó. Un fet proper però sovint desconegut per a molts joves d’avui dia.
A Colòmbia, l’ACOOC és una organització formada per joves, homes i dones que tenen en comú la lluita pel respecte de la llibertat de consciència i el dret a rebutjar la participació directa i indirecta en qualsevol exèrcit i la guerra.

Instituts colomencs – 8 i 10 d’octubre


Curs de Filosofia per la Pau

Tercera edició del Curs de Filosofia de Pau organitzat per la Lliga dels Drets dels Pobles amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. La tercera edició està integrada per sis sessions i porta com a lema “Memòria per a la construcció de la pau”. Us recomanem inscriure’s a cooperacio@gramenet.cat  El mes d’octubre es duran a terme:

“LA FIGURA DE NELSON MANDELA” amb Enric Prat, professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona. Espai per la Pau – 20 d’octubre, 19h.

“CONFLICTES OBLIDATS A L’ÀFRICA: GRANS LLACS, RWANDA I ZAIRE” amb Josep Maria Royo, investigador de l’Escola de Cultura de Pau. Espai per la Pau – 27 d’octubre, 19h.