Cuidar la sanitat pública

Portaveu d'En Comú Podem

Nuri Larroya

Hem parlat moltes vegades des d’En Comú Podem Santa Coloma, i no ens cansarem de dir-ho, de l’immens esforç del personal sanitari que amb una professionalitat digne del més gran dels reconeixements estan duent a terme una feina titànica en aquests temps de pandèmia.

Durant els moments més durs del confinament, moltes persones van veure posposades proves mèdiques no essencials per tal que tot el personal sanitari pogués atendre a l’emergència sanitària que patíem i que ningú preveia l’abast. Uns esforços necessaris per tal de fer front a una situació totalment desconeguda. Però un any després el personal sanitari continua necessitant de polítiques valentes on la sanitat pública catalana sigui capdavantera i oferir les millors condicions per exercir la seva professió sense haver d’apel·lar a la seva bona voluntat. Esperem que en aquest període que encetem, amb un nou Govern de la Generalitat, hagi una aposta clara per la sanitat pública.

Cal cuidar tant a les professionals com a les usuàries ja que moltes d’elles a dia d’avui no poden disposar immediatament de segons quins serveis degut a un sistema encara saturat i retallat. Els temps d’espera de proves i intervencions quirúrgiques cal escurçar-los ràpidament i dotar a tots els hospitals dels materials i eines necessàries.

Cuidar de la nostra sanitat pública ha de ser una de les accions principals de Govern, deixant enrere la lògica privatitzadora que veu en la sanitat una manera de fer negoci i no un dret de la població. Estarem atentes que una de les coses essencials i que és pilar fonamental del nostre Estat del Benestar sigui cuidada com es mereix.