Treballem per l’ocupació i el teixit econòmic local

Portaveu del Grup Municipal del PSC

Esteve Serrano y Ortín

Ha finalitzat la rehabilitació de l’antic pavelló B de l’Hospital Esperit Sant. Es la primera fase del que esdevindrà el futur Centre de Polítiques Actives d’Ocupació de Grameimpuls. Quan el nou centre de formació estigui en funcionament, cap a finals de 2021, prop de 2.000 alumnes podran reforçar la seva formació per accedir al mercat laboral, especialment els col·lectius amb més dificultats com dones en situació de vulnerabilitat, majors de 45 anys, aturats i aturades de llarga durada o joves. Un espai per millorar l’ocupabilitat de les persones i treballar per la igualtat d’oportunitats.
No obstant, la segona onada del coronavirus s’està estenent amb força a tota Catalunya obligant a la Generalitat a prendre noves mesures de contenció. La lluita contra la COVID continua tenint un fort impacte sobre el teixit econòmic de la ciutat. Per aquest motiu des del govern municipal ens refermem en el desplegament d’accions per ajudar als i les nostres comerciants i empresaris. El Pacte local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural signat per tots els grups municipals és el full de ruta per combatre la caiguda de l’activitat.
Per tant, hem de treballar amb intensitat per mantenir les necessitats del nostre teixit econòmic en el centre de l’acció política. L’equip de govern ja ha desplegat un seguit de reduccions, exempcions i ajornaments de les obligacions fiscals de les nostres empreses. Per exemple, la reducció del 50% de la quota de terrasses de bars, dels mercats no sedentaris o de la recollida de residus comercials. La política fiscal anirà acompanyada d’un paquet d’incentius i ajuts directes al comerç de proximitat i autònoms i autònomes, i pel 2021 només amb la congelació de l’IBI preveiem que 1,2 milions d’euros es quedaran al sector privat.
Davant d’un futur incert, l’equip de govern que presideix Núria Parlon desplega polítiques actives d’ocupació i polítiques de suport al teixit empresarial, l’objectiu és que ningú es quedi enrere.