Serralada de Marina i riu Besòs, patrimoni natural a protegir

Portaveu del PSC

Esteve Serrano

L’onada de calor ens ha arribat més d’hora i ja hem patit el primer incendi forestal de la temporada, just el cap de setmana en què el boscos de mitja Catalunya cremaven. Aquest incident, que per sort va estar controlat amb rapidesa pels bombers, ens ha deixat un paisatge desolat en el camí de la Font de l’Alzina.

Des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, ja havíem iniciat la campanya informativa a les zones urbanes que voregen la muntanya, que aquesta setmana reforçarem. Des d’aquest espai volen fer una crida al sentit comú i al civisme en el moment en què celebrem la revetlla de Sant Joan. Bosc, calor i petards són una combinació fatal. Sota el lema «Actuem per la natura» any rere any recordem que els risc d’incendi elevat ens obliga prohibir fer foc, llençar petards o abandonar deixalles a la muntanya o al riu.

Durant tot l’estiu la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil, Agents Rurals i, enguany, també l’equip de serenos i serenes patrullaran els espais naturals reforçant lestasques de neteja i desbrossada que ja s’han realitzat a tota la muntanya.

Fem una crida al civisme. Entre totes i tots hem de ser conscients que una imprudència, una temeritat, ens pot costar la destrucció del nostre entorn natural. Us demanem la vostra col·laboració i, al mínim indici de fum o flames, truqueu al telèfon d’emergències 112 o al 092 de Policia Local.