Stop okupes

Portaveu del grup municipal Ciutadans

Foto de Dimas Gragera

Sembla surrealista, però una cosa tan senzilla com defensar la teva propietat privada davant de l'okupació és una odissea i un calvari per a qui el pateix per culpa d'unes lleis que fan que allò que hauria de ser immediat; fer fora qui okupa casa teva, es converteixi en un periple jurídic que pot durar diversos mesos.

Situacions així són les que pateixen diversos veïns de la ciutat i no només els propietaris dels habitatges okupats, sinó també aquells que han vist com al bloc o al carrer okupes incívics els fan la vida impossible.

Cal canviar la llei, cosa que no fa el Partit Socialista al govern de la nació, però també cal que a nivell local s'afronti amb més determinació l'assumpte ja que, de forma freqüent, ens arriba informació sobre situacions inaguantables per a molts veïns .

Canviar les lleis, però també impulsar un pla local contra l'okupació, és fonamental a la nostra ciutat ja que, a tots els barris, molts dels carrers presenten aquestes problemàtiques.

Des de Cs proposem determinació davant aquesta situació i seguir al costat dels veïns que ens adverteixen del seu cansament, donant-los suport legal i jurídic. Un altre tema més que ens urgeix a continuar treballant davant d'un govern esgotat que fins i tot ha vist com s'okupen edificis cèntrics, a 100 metres de l'Ajuntament, aturant els seus projectes urbanístics; una manca d'acció que dóna mal exemple als barris. Si els okupes pengen pancartes a la mateixa plaça de l'Ajuntament durant anys, quin missatge donem a la ciutadania?