L’Ajuntament inicia un procés per millorar les terrasses de bars i restaurants

La sessió ordinària del ple ha aprovat una proposta de resolució per millorar la instal·lació de terrasses a l’espai públic. Destaca també l’aprovació provisional dels estatuts de l’empresa que haurà de gestionar les Escoles Bressol Municipals.

El ple ha aprovat una proposta de resolució consensuada pels quatre grups municipals per modificar l’ordenança municipal de terrasses i estudiar fórmules de consolidació de les terrasses de bars i restaurants, cercant un consens entre el sector de la restauració  i la ciutadania per tal de trobar l’encaix adient a la via pública. Mentre duri l’autorització especial i provisional per col·locar taules i cadires a la via pública durant el període de crisi, s’obrirà un període per estudiar la consolidació i millora estètica. L’objectiu és substituir els actuals blocs de formigó que es van col·locar de manera provisional per elements de seguretat més integrats a l’espai públic com tanques o jardineres.  Es tractaria de conciliar també l’activitat de les terrasses amb l´ús ordenat de l’espai i el descans de veïns i veïnes. L’acord preveu l’estudi d’una línia de subvenció o crèdit per facilitar als restauradors la modernització i millora estètica de les terrasses.

El ple ha donat llum verda inicialment al projecte d’estatuts per a l’empresa municipal que s’encarregarà de la gestió de l’Escoles Bressol Municipals. L’Ajuntament va decidir municipalitzar la gestió d’aquest servei creant una empresa municipal que subrogarà les treballadores de les 8 escoles de la ciutat de 0 a 3 anys. Aquesta mesura suposarà una millora en l’atenció als nens i nenes de les escoles bressol així com una estabilització i equiparació de les plantilles.

En matèria d’habitatge, el Ple ha ratificat l’encomana a Gramepark de la gestió dels habitatges que la SAREB cedeix a l’Ajuntament. A finals de l’any passat l’Ajuntament va signar un conveni amb la Societat de gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) pel qual es cedeixen un primer paquet de 63 habitatges. Gramepark s’encarregarà ara d’estudiar l’estat dels habitatges que han de formar part del parc municipal d’habitatge de lloguer social.

Per la seva banda aquesta sessió del ple ordinari de maig ha servit perquè la Defensora de la Ciutadania presentés l’Informe d’actuacions corresponent als exercicis  2019 i 2020. L’informe recull el resum i balanç de les actuacions d’aquests dos anys incorporant totes les complexitats i situacions viscudes amb motiu de la situació d’emergència viscuda a tot el país i a la nostra ciutat.

Durant aquest ple també s’ha donat compte dels Informes de control intern i financer de l’Ajuntament, Patronat de la Música i de les empreses municipals Gramepark i Grameimpuls; i de l’execució pressupostària del primer trimestre de 2021. També s’ha aprovat una modificació de crèdit del pressupost actual relativa a les obres de remodelació de l’Escola Sagrada Família.

A més s’ha ratificat el protocol que subscriuran l’Ajuntament i el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana. Amb aquest acord Santa Coloma es convertirà en projecte pilot en la redacció del Pla d’acció de l’Agenda Urbana. Santa Coloma aportarà a l’Agenda Urbana Espanyola un projecte pilot de pla d’acció. L’Agenda Urbana Espanyola és una acció transformadora dels espais urbans cap a un desenvolupament sostenible, especialment a través de les entitats locals.

D’altra banda, s’ha ratificat el decret de suspensió de l’atorgament de llicències urbanístiques d’enderroc i obres mentre es modifica el Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Santa Coloma. L’objectiu és revisar el catàleg d’edificis i punts d’interès històric i arquitectònic a conservar.

A la sessió plenària s’ha ratificat l’adhesió de Santa Coloma de Gramenet a la Red Unión Iberoamericana de Municipalistas de Cooperación Internacional (UIM).

Finalment el ple ha autoritzat l’ús privatiu del subsòl a la plaça ubicada entre el c. d’Amèrica i Prat de la Riba perquè es construeixi un aparcament en règim de concessió administrativa i per últim el grup municipal d’En Comú Podem ha presentat el cessament del regidor Jonatan Fornés. La seva vacant l’ocuparà Raquel Cuesta.

Mocions aprovades

  • Moció per implementar mesures per al sector de l’oci nocturn arran de la pandèmia dela COVID19
  • Moció de suport a la Declaració del Fons Català de Cooperació davant l’escalada de violència a Palestina