L’Ajuntament assegura les grans inversions de la segona part del mandat per un import de gairebé 21 milions d’euros

El Ple ha aprovat les operacions d’endeutament a llarg termini derivades de la modificació de crèdit aprovada en el Ple del mes del passat mes de juny per import de 20.597.748,49 euros. La inversió total quan finalitzi el mandat s’aproparà als 80 milions d’euros.

Entre les inversions més significatives, que contemplen aquest paquet, consten la construcció de la nova comissaria per a la Policia Local al Front Fluvial del Raval per un import de 12,5 milions d’euros, 2,6 milions per a la urbanització del carrer Sants, 1 milió per a la possible compra de la Masia de Can Zam i la segona fase de remodelació del Parc de Can Zam.

A l’apartat d’obres a la via pública hi trobem les futures actuacions als carrers Prat de la Riba, Vinyals, Roger de Llúria, Francesc Julià, i a les places del Barri Llatí i la 2a fase de la Plaça Alfonso Comín. La campanya d’asfalt i voreres pels anys 2022 i 2023 també apareixen a la proposta.

Altres inversions que es contemplen són la nova llar d’infants al carrer Amèrica-Prat de la Riba, diversos arranjaments de centres educatius, l’enderroc de l’antic ambulatori o el reforç de l’administració electrònica amb la compra d’equips i aplicacions informàtiques. En matèria d’habitatge hi ha una partida destinada a la conversió de locals en habitatge pública i una altra per a pagar expropiacions.

L’Ajuntament recorrerà a l’endeutament, a més dels recursos propis, per tirar endavant aquesta transformació de la ciutat durant els propers anys. El Ple ja va aprovar fa un parell de mesos les modificacions pressupostàries que comportaven els diferents projectes i aquest dilluns s’ha aprovat la petició de crèdits a la Diputació de Barcelona i a diferents entitats financeres. La inversió prevista per a aquest mandat frega els 80 milions d’euros.

Actualment la ràtio legal d’endeutament està al 34,74% i amb aquesta operació l’Ajuntament arribarà al 49% lluny del límit legal establert pels ajuntaments en un 75%  dels seus ingressos ordinaris.

 

Adhesió al Consorci de promoció enoturística DO Alella

D’una altra banda el ple ha aprovat la proposta d’acord d’adhesió i integració de l'Ajuntament en el Consorci de promoció enoturística del territori DO Alella. A través d’aquesta entitat es promouran iniciatives per atreure visitants al territori i donar a conèixer els vins, el patrimoni i el paisatge de la zona de la Vinya d’en Sabaté. Els municipis adherits al consorci són Alella, Cabrils, El Masnou, La Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Órrius, Premià de Mar, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.

 

Projecte Vesta

L’Ajuntament també ha ratificat en aquest ple l’aprovació del conveni de col·laboració per a l’execució del projecte pilot VESTA amb el Consorci del Besós. Es tracta d’una iniciativa que treballa amb dones sense sostre o en situació de precarietat  amb l’objectiu d’aconseguir un habitatge digne a més de promoure la inserció laboral d’aquestes persones mitjançant un servei de formació i orientació. En aquest programa, dotat amb 90.000€, s’hi han sumat altres municipis com Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besós, Montcada i Reixach  i les entitats Càritas, Sant Joan de Déu, Fundació Mambré i Fundació Formació i Treball.

 

Calendari d’obertura dels establiments comercials en diumenges i festius

Al ple s’ha donat compte de l’aprovació del calendari d’obertura dels establiments comercials en diumenges i festius per a l’any 2022 i 2023. Als dies establerts per la Generalitat de Catalunya per a l’any 2022 (2 i 9 de gener, 6 i 26 de juny, 15 d’agost, 6,8 i 18 de desembre) s’afegeixen el 24 de setembre i l’ 11 de desembre. Pel que fa a l’any 2023 l’Ajuntament ha fixat el 29 de maig i el 4 de setembre que juntament amb el 8 de gener, 25 de juny, 12 d’octubre, 26 de novembre, 6,8,17 i 24 de desembre triats pel Departament d’Empresa, seran els dies festius on els comerços de la ciutat podran obrir.

 

Manuel Arrebola, nou regidor

Per últim Manuel Arrebola Bernabé ha pres possessió com a regidor del grup municipal Partit Socialista de Catalunya (PSC) ocupant la vacant d’en Pedro Luis Cano que lamentablement va morir per COVID19 el passat mes de juliol. Es farà càrrec de les àrees de Recursos interns,  Promoció de ciutat i turisme.

 

Mocions aprovades

  • Impuls i millora del sistema de formació professional i l'educació postobligatòria a Santa Coloma de Gramenet  
  • Per a la prevenció municipal d’incendis a Santa Coloma de Gramenet
  • Per exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat
  • Sobre l’allargament de la tercera pista a l’aeroport del Prat (moció esmena a la totalitat del Grup Municipal Socialista)
  • Promoció i implementació municipal del projecte Viopet