Santa Coloma, referent en polítiques de seguretat i convivència

Publicat a l'Ajuntament Informa del 29 de setembre de 2023.

La seguretat a les ciutats s'ha d'abordar des d'una perspectiva integral. No només actuant de manera preventiva i reactiva per combatre els delictes, amb la Policia Local i Mossos. També són fonamentals aspectes com l'estat de l'espai públic –enllumenat i mobiliari–, el civisme i la convivència veïnal. Tot influeix en la percepció de seguretat de la ciutadania. A Santa Coloma, estem treballant des dels diferents eixos perquè la nostra ciutat sigui cada dia més tranquil·la, confortable i exemple en el desplegament de polítiques per i per la bona convivència. Aquest important treball integral, que despleguem a través de diferents serveis i polítiques de govern, està donant molt bons resultats.

Santa Coloma és dels pocs municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona que han registrat un descens dels delictes el 2023, segons les dades del Ministeri d'Interior. Aquests bons resultats són conseqüència de l'aplicació de diferents mesures eficaces, a través de les diferents unitats de la Policia Local, com la USIR, i l'important contacte diari amb la ciutadania. Només amb una policia de proximitat i aquest abordatge integral estem aconseguint garantir un dret de la ciutadania. Santa Coloma ja és un model que cal seguir per altres ciutats en programes de seguretat. N'és una prova que aquesta setmana ens hem convertit en l'epicentre de les jornades anuals del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat Urbana (FEPSU), celebrades a La CIBA. Amb experts del país, hem abordat els diferents reptes i desafiaments a què ens enfrontem a les ciutats.

No ens conformem amb aquests bons resultats i seguim responent al nostre compromís, com a equip de govern, augmentant el nombre d'efectius policials i reduint els delictes. Acabem de lliurar les credencials a 14 nous i noves agents de Policia Local, als quals cal sumar els 5 nous efectius dels Mossos. Tot plegat, juntament amb el treball de millora de l'espai públic, el desplegament del Pla de Civisme i l'equip de serens i serenes, fan que puguem dir que Santa Coloma és avui dia una ciutat segura.