Santa Coloma, per una educació pública de qualitat

Publicat a L'Ajuntament Informa del 10 de setembre de 2021

Aquest dilluns comença el nou curs escolar a Santa Coloma de Gramenet encara sota els efectes de la pandèmia. Amb unes dades epidemiològiques en bona progressió, la Generalitat ha dictat nous procediments per mantenir una activitat acadèmica segura i sostinguda. Caldria, però, augmentar el percentatge de vacunació dels nens i les nenes de més de 12 anys.

Com cada curs, l’Ajuntament ha fet un esforç d’inversió amb la reforma i el manteniment dels centres escolars. Els programes per subvencionar els llibres de text i ordinadors també formen part d'aquest esforç per atendre les necessitats de totes les famílies. Enguany afegim la novetat dels camins escolars segurs, que contribuiran a la tranquil·litat de les famílies. Aquestes mesures no són més que la concreció d’un dels nostres principis bàsics: el manteniment i la millora d’una educació pública de qualitat.

Una altra gran novetat del curs 2021-2022 és l’arrencada de l’empresa municipal que gestionarà les escoles bressol públiques, “Bressol Gramenet”. Hem aprofitat la finalització de les diferents concessions de les vuit escoles infantils per canviar el model de gestió. D’aquesta manera apostem decididament per una millora de la qualitat del servei i l'estabilització de les plantilles.

Està previst que el president de la Generalitat i el conseller d’Educació inaugurin oficialment el curs a l'Escola Tanit de la nostra ciutat. Aprofitarem, un cop més, per demanar els recursos suficients per als nostres centres educatius, especialment als cicles de secundària obligatòria, batxillerat i mòduls d’ensenyaments professionals.
Continuarem treballant en col·laboració amb el Departament en la millora del sistema educatiu a la nostra ciutat.