'Projecte Timó': pel futur professional i de les oportunitats per als joves

Publicat a l'Ajuntament Informa del 22 d'octubre de 2021.

Som la ciutat de la igualtat d'oportunitats. Des de l'equip de govern hem impulsat mesures de calat en favor d'aquesta igualtat i per donar suport a les famílies i escolars; el programa de les beques menjador i de la gratuïtat dels llibres de text són exemples. En aquesta ocasió, tenint en compte que 62 joves de la ciutat s'havien quedat sense plaça per als Programes de Formació i Inserció (PFI) i que la Generalitat no ho ha resolt, hem posat en marxa el «Projecte Timó», en el qual invertim 200.000 euros de pressupost perquè aquests joves es puguin formar i afavorir la seva entrada al mercat laboral. D'aquesta manera complim un doble objectiu: la lluita contra l'abandonament escolar prematur i promovem més oportunitats d'accés a la formació postobligatòria i a una primera feina.

Aquest Projecte té dues vessants. La formativa: es posen en marxa quatre cursos especialitzats en àrees que sabem tenen una forta demanda de personal -Restauració, Electricitat i Fontaneria, Comerç i Atenció a el públic, i Serveis d'administració-. La segona vessant és que estarem a la banda dels joves fent-los un acompanyament individualitzat, per guiar-los en la seva recerca de treball.

Com la situació i el futur dels nostres joves ens preocupa i ens ocupa, a falta d'una resposta eficaç per part de l'administració competent, la Generalitat, hem posat tots els recursos municipals que estaven al nostre abast perquè els i les colomencs majors de 16 anys segueixin formant-se i puguin obtenir sortides professionals amb projecció. Un projecte de vida en el qual hem d'estar, des de l'administració més propera, pel benestar i la tranquil·litat de les famílies, i alhora per promoure l'autoestima i seguretat dels nostres joves. Faig una crida a les famílies i a aquells joves que s'hagin quedat sense plaça de PFI, perquè s'uneixin a el «Projecte Timó».
Estem al vostre costat, per recolzar-vos i que pugueu emprendre un viatge formatiu i professional il·lusionant i amb gran projecció de futur.