Amb el Marie Curie oferim noves oportunitats de formació i accés a un projecte laboral sostenible

Publicat a L'Ajuntament Informa del 9 de desembre de 2022

es de l'Ajuntament, a través de l'empresa municipal Grameimpuls, estem ajudant moltes persones de la ciutat a formar-se en especialitats amb una gran demanda laboral. Tenim especial atenció i acompanyem aquells i aquelles colomenques que tenen més dificultats per accedir a una ocupació, com són els i les joves, les persones més grans de 45 anys, aquelles que estan a l'atur de llarga durada i les dones en situació de vulnerabilitat.

Amb aquest objectiu fonamental, el mes de juliol passat vam inaugurar el Centre de Formació Marie Curie i en aquest mes de desembre comencen els primers cursos de formació amb certificat de professionalitat. En total oferim 45 cursos, amb els que podrem arribar a prop de 700 persones de la ciutat. Això suposa noves oportunitats per a la ciutadania de formar-se i de poder accedir a pràctiques a empreses del territori consolidades.

Aquest nou equipament s'emmarca en un dels eixos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en concret, la lluita contra les desigualtats amb què estem plenament alineats com a equip de govern. Per avançar en una de les prioritats fonamentals, la igualtat d'oportunitats de totes les persones, des de les administracions públiques i empreses, hem de facilitar eines que ajudin a combatre l'atur i crear ocupació estable, per afavorir una economia social i sostenible, que és aquella on el benestar de les persones són el centre de les polítiques públiques. Per engegar el catàleg de cursos que oferim al Marie Curie, comptem amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d'Educació i Formació Empresarial, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu.

Amb el CF Marie Curie, l'Ajuntament posa a l'abast de la ciutadania recursos nous, eines i itineraris de suport i acompanyament a la inserció laboral. Continuem treballant sense parar per garantir el dret a un projecte professional i de vida de totes les persones, impulsant la ciutat de les oportunitats i del benestar, ja és una realitat.