Un 'Estiu a la fresca' tornarà a omplir les places amb una programació per a tots els públics

Missatges que promouen el civisme seran presents a tots els espais on es faran les diferents activitats. Durant els mesos de juliol i agost s'organitzen propostes d'oci relacionades amb infància i joventut, Igualtat, LGTBI, convivència i civisme.

Una nova edició d'un 'Estiu a la fresca' torna a les places de Santa Coloma. Del 30 de juny al 28 d'agost, de dijous a diumenge de 19.00 a 00.00, l'Ajuntament organitza diferents activitats lúdiques adreçades a tots els públics però enfocades especialment a la població infantil i juvenil.

Des dels àmbits de cultura, esports, infància i joventut, igualtat, civisme, convivència, LGTBI, envelliment actiu, Projecte Fondo i regidories, s'ha fet una programació amb més de 140 activitats gratuïtes que es duran a terme a 15 espais de la ciutat. Les places de Pau Casals, Llatí, Rellotge, Mediterrània, Xavier Valls, Catalunya, Nova Sant Just, José Sánchez, Amistat, Sagrada Família, Alfons Comín, Santa Rosa i de les Cultures, a més del parc Che Guevara i el passeig Salzereda, acolliran aquestes propostes d'oci per a totes les edats.

Totes aquestes ubicacions estaran identificades amb cartells als fanals on es destacaran missatges sota el lema 'Gaudim de les places amb civisme'. Des de l'Ajuntament, es posarà èmfasi en promoure conductes que afavoreixen la nostra convivència: "Fem servir les paperes", "Respectem el descans de tothom", "Siguem responsables de la nostra mascota" i  “Compartim l’espai amb tothom”.

Entre les activitats que s'han preparat destaca la campanya #Capgira't que busca conscienciar de la importància de contrastar la informació que ens arriba a través de les xarxes socials per evitar els falsos rumors. La 'Carpa de cantautors' adreçada a tots els públics és un espectacle musical a càrrec de professionals que interactuarà amb el públic present o bé el taller ambulant de circ 'Encirca't', organitzat per La Ciba, un circuit ideal per a practicar circ en família amb diferents estacions. A més de les activitats de joc i moviment lliure dels infants, ple de colors i textures per veure, tocar i sentir adreçat a tota la família que es faran al cicle l'Estiu de jocs: atelier creatiu. Els jocs tradicionals, d'aigua i recreatius amb màquines de ball i simulador de cotxes, el contacontes, el cinema a la fresca, el teatre de juliol, les activitats esportives dirigides i els espectacles de màgia i música d'envelliment actiu completen l'àmplia oferta de l' 'Estiu a la fresca'.

En la presentació l'alcaldessa, Núria Parlon, ha dit "són activitats pensades per a totes aquelles persones que es quedaran a la ciutat i no marxaran de vacances. Serà una oferta variada i gratuïta adreçada per a tots els públics que ens permetran gaudir d'un estiu animat i cívic" i ha destacat que "un dels objectius és que l'espai públic de la nostra ciutat estigui ocupat en un sentit positiu i comunitari per poder crear vincles a través de la promoció de la cultura, de les activitats esportives i activitats socialitzadores dels infants, tinguem un bon clima de convivència."

La programació actualitzada es podrà consultar setmanalment al web municipal: www.gramenet.cat/estiualafresca