Lliurats els XX Premis Ciutat de Santa Coloma

Aquest dimecres, 1 de març, l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, ha presidit la Gala de lliurament dels XX Premis Ciutat de Santa Coloma al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet. Aquests guardons són un reconeixement a aquelles entitats, col·lectius o persones que, amb la seva tasca i implicació, contribueixen a millorar i fer progressar la nostra ciutat.

Santa Coloma de Gramenet, 2 de març de 2023

Els premis tenen un caràcter bianual, els atorga un Jurat Cívic compost per personalitats de la vida social, cultural, política i associativa i es divideixen en tres modalitats. En la A, es reconeix la tasca continuada en favor de la ciutat i ha recaigut en Francisco Manchado Alcudia i Cristóbal Jiménez Olmedo, agents retirats de la Policia Local que van dedicar part de la seva carrera professional com a formadors en Educació Viària. També ha rebut el mateix guardó el Centro Cultural y Social 'Airiños da Nosa Galicia', entitat colomenca veterana que enguany fa quaranta anys en la difusió de la cultura i arts d'origen gallec. Dins d'aquesta categoria han rebut mencions especials l'actriu de la Cooperativa La Colmena, Maria Comas, l’emprenedora i presidenta de Creu Roja al Barcelonès Nord, Rosa Marco i l'Associació Colomenca de Dones Àrtemis.

En la modalitat B, s'han lliurat els premis a l'activitat destacada els darrers dos anys, i han recaigut en el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) i l'Espai Banús, un espai d'empoderament col·lectiu de Dones dintre de la Fundació Maria Raventós. Les mencions especials s'han atorgat a El hilo del Casal, un projecte de les mares participants del Casal Familiar del Casal dels Infants de Santa Coloma, a Entenem Santa Coloma LGTBI+ i a La Brigada Lila, un projecte amb base d'operacions a La CIBA.

En la modalitat C, s'ha reconegut la tasca en favor de la promoció externa de la ciutat i ha recaigut en Santako Blues, que enguany ha organitzat el X Festival de Blues de Santa Coloma i en La Tienda, la botiga del carrer Sant Carles, epicentre de moda alternativa i creativitat local. Les mencions especials han estat per a José Moure 'Pepe' fundador i propietari del cèlebre Restaurant Casa Pepe, també per a l'Agrupació Musical Nuestra Señora de la Sierra i per al reconegut pallasso i actor de teatre i televisió, Jordi Martínez.

 

Vídeo del lliurament dels XX Premis Ciutat de Santa Coloma