POLICIA LOCAL

La Policia Local incorpora guants detectors de metalls per localitzar armes blanques sense contacte físic

La Policia Local també adquireix tablets per agilitzar els treballs d'identificació a la via pública

Santa Coloma de Gramenet, dimarts 19 de març de 2024.- La Policia Local de Santa Coloma de Gramenet ha incorporat des d'aquesta setmana noves eines tècnicques per millorar l'equipament dels i les agents.

Entre les novetats, destaca l'adquisició de guants detectors de metalls que amaguen a la palma un dispositiu que alerta els i les agents mitjançant una potent vibració de la presència d'objectes metàl·lics com poden ser navalles, ganivets o fins i tot armes de foc. Aquests nous dispositius permetran als i les agents identificar amb rapidesa i precisió la presència d'objectes metàl·lics ocults entre les vestimentes i són molt útils per a la realització d'escorcolls superficials, ja que amb aquesta nova eina ja no serà necessari, per exemple, el contacte físic per a la detecció d'armes blanques.

A més dels guants detectores de metall, la Policia Local també ha incorporat aquesta setmana tablets digitals. Aquests dispositius permetran als i les agents agilitzar les tasques d'identificació a la via pública, ja que podran consultar en temps real qualsevol dada necessària sense haver de contactar amb la Sala de Control.

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, considera que la implementació d'aquestes noves eines representen "un avanç tècnic per als i les agents de la policia local que contribuirà també a oferir una atenció més eficient, pròxima i ràpida cap als i les colomenques”. Per a l'alcaldessa, la modernització de les eines tècniques de la Policia Local són aspectes clau per a “continuar millorant la seguretat i l'eficàcia policial a la nostra ciutat” ressaltant la importància d'incorporar avanços tecnològics al dia a dia dels i les agents per a “enfortir la capacitat de resposta i per a anticipar-se als nous desafiaments en matèria de seguretat”.