La Festa Major comptarà amb vuit Punts Liles a diferents zones estratègiques per combatre les violències sexistes

Són espais per conscienciar a la ciutadania, ja que moltes vegades és en els contextos de festa on es produeixen aquests tipus de violències. El dissabte, 3 de setembre, tindrà lloc la 2a edició del Violeta Festival, una proposta lúdica, feminista i innovadora amb activitats infantils i familiars coeducatives

 

Punt Lila a l'estació de metro Fondo

Santa Coloma de Gramenet, 31 d'agost de 2022

En el marc de la Festa Major d’Estiu, que se celebrarà del 2 al 5 de setembre, l’Ajuntament desplegarà 6 Punts Liles fixes i 2 punts itinerants en diferents zones estratègiques de la ciutat, especialment en espais on està prevista una major afluència, per lluitar contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques en el context festiu.

El desplegament s’efectuarà a la plaça de la Vila, al Mas Fonollar, al Parc d’Europa i a la plaça del Rellotge, espais on estan previstes diferents actuacions i concerts, i a la zona de Can Zam, on s’instal·larà un Punt Lila fix a l’espai d’atraccions i un altre a la festa alternativa, així com un d’itinerant. A més a més, el dispositiu contempla també les estacions de metro de Santa Coloma i Fondo, on hi haurà Punts Liles itinerants.

Divendres i dissabte, 2 i 3 de setembre

6 Punts Liles fixes:

 • Pl. de la Vila
 • Mas Fonollar
 • Parc d’Europa
 • Pl. del Rellotge
 • Can Zam
 • Festa Alternativa

+ 2 Punts Liles itinerants:

 • Can Zam
 • TMB

 
Diumenge, 4 de setembre

3 Punts Liles fixes:

 • Mas Fonollar
 • Parc d’Europa
 • Can Zam

+ 1 Punt Lila itinerant
 

Dilluns, 5 de setembre

2 Punts Liles fixes:

 • Pl. de la Vila
 • Can Zam

+ 1 Punt Lila itinerant
 

Un espai de seguretat i d’informació

L’objectiu dels Punts Liles és oferir un espai de seguretat i d’informació destinat a sensibilitzar, informar, detectar  i atendre, en cas de produir-se, assetjaments i/o agressions masclistes i LGTBIfòbiques. I, si és necessari, activar el Dispositiu Especial d'Atenció; el personal dels Punts Liles està en comunicació permanent amb diversos serveis municipals, d’emergències, cossos policials i de seguretat privada.
Moltes vegades és en els contextos de festa on es produeixen les violències masclistes i/o LGTBIfòbiques. És per això que cal prendre mesures específiques per entendre i detectar les dinàmiques que s’hi donen, i poder erradicar qualsevol classe de violència perquè tothom gaudeixi de la Festa Major amb civisme i respecte. 
 

Protocol d’actuació per un espai públic lliure de violències

La instal·lació d’aquests Punts Liles d’atenció i prevenció de les violències sexistes i LGTBIfòbiques durant la Festa Major és una mostra més de la voluntat de l’Ajuntament de mantenir el compromís amb la lluita contra la violència masclista i s’emmarca en el ‘Protocol d’actuació per un espai públic, d’oci i festiu lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques, Santa Coloma_ Xarxa Violeta’, aprovat el 2019.   

Telèfon dels Punts Liles: 671 07 05 38 / Policia Local: 092  


2a edició del Violeta Festival 

També en el marc de la Festa Major, La CIBA ha organitzat la 2a edició del Violeta Festival, que tindrà lloc el dissabte, 3 de setembre, durant tot el dia. En aquesta ocasió, La CIBA s’estrena com un nou escenari de la Festa Major i Violeta omplirà els seus espais amb moltes activitats infantils i familiars coeducatives; espectacles de teatre, titelles, tallers de creació i màgia, entre d’altres.

En la present edició, s'estrenarà l’espai Violeta al carrer, on es podrà gaudir d’una revisió del “Tren de la Bruixa” i d’altres jocs de carrer que aproparan al públic els valors de la coeducació, l’art i la sostenibilitat.

I el moment més esperat, l’arribada de Violeta a Santa Coloma. Violeta volarà des de terres llunyanes per arribar a la Cercavila Violeta.

Totes les activitats són gratuïtes. Inscripcions a: www.grameticket.cat 

 

Programa Violeta Festival