LA CIBA

Especialistes de tota Espanya es reuniran a Santa Coloma per debatre com fer front a la prostitució i l’explotació sexual

Es presentarà l’Observatori de dades obertes sobre prostitució, una iniciativa pionera en l'àmbit estatal

Santa Coloma de Gramenet, 2 d’octubre de 2019.- El divendres 4 (9 a 14.30 h) i dissabte 5 (10 a 14 h) d’octubre, Santa Coloma acollirà unes jornades per reivindicar que s’aboleixi la prostitució i l’explotació sexual a la societat actual, en el marc de la commemoració del Dia Internacional contra el Tràfic i l’Explotació Sexual de Dones, Nenes i Nens. Sota un lema clar i contundent: «Ni putes, ni princeses, dones lliures», tindran lloc diferents conferències, diàlegs i presentacions, amb l’assistència de reconegudes especialistes i activistes en la matèria d’arreu d’Espanya.

 

Aquestes jornades, que estan organitzades per l’Ajuntament, contaran amb la participació de l’alcaldessa d’aquesta ciutat, Núria Parlon, se celebraran a la Sala de Voltes (edifici La Masia) del Recinte Torribera (avinguda de Prat de la Riba, 171), i es preveu l’assistència d’unes 150 persones.

 

Les directores científiques de les jornades són Rosa Cobo, professora de Sociologia del Gènere a la Universitat de A Coruña i escriptora feminista, i Beatriz Ranea, sociòloga, docent universitària e investigadora experta. També es comptarà amb la participació de figures destacades en l’àmbit acadèmic, polític i de l’activisme social, com Beatriz Gimeno, responsable de l’àrea d’Igualtat del partit Podemos a la Comunitat de Madrid i reconeguda activista a favor dels drets LGTBI, i Amelia Tiganus, activista feminista, supervivent de prostitució i tracta.

 

Un dels plats forts de les jornades serà la presentació de l’Observatori de dades obertes sobre prostitució. Es tracta d’una iniciativa pionera en l’àmbit estatal, i que s’emmarca dins del projecte de ‘La Ciba. Espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista’, de Santa Coloma. L’objectiu de l’Observatori és posar llum a un fenomen opac, ja que actualment existeixen poques dades oficials, tot i tractar-se d’una problemàtica global. 

 

***Si hi voleu assistir, és imprescindible que ens confirmeu amb antelació la vostra presència ¡¡¡¡

 

Per a més informació i per a confirmar l’assistència:

Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Dori Morillo / Elsa Blasco
93 462 40 13 / 660 294 800

morilloga@gramenet.cat

blascoce@gramenet.cat