Mireia González Sáez

Regidora ponent d’Educació, Infància, Joventut i Polítiques d’igualtat.

Grup municipal del PSC.

Correu electrònic: gonzalezsmi-bdc@gramenet.cat

Formació i trajectòria personal
La meva vida escolar comença al barri de Singuerlín a l’antiga Llar d’Infants Sant Miquel i posteriorment a l’Escola Jaume Salvatella, de la qual guardo magnífics records d’infantesa. Més tard, vaig cursar la secundària a l’institut Ramon Berenguer IV, on vaig escollir orientar la meva trajectòria professional cap a l’àmbit tecnològic. Vaig iniciar estudis d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports a la UPC de Barcelona, però posteriorment la meva passió i vocació em van reclamar. L’educació havia de ser el meu camí professional i vaig estudiar Pedagogia a la Universitat de Barcelona. Tot seguit em vaig especialitzar amb un postgrau sobre “Lideratge i comunicació en l’àmbit educatiu” per la mateixa universitat i més tard amb el màster “Educació en valors i ciutadania”, que estic  a punt de finalitzar.

Els meus estudis de Pedagogia em van permetre passar una temporada estudiant a la Freie Universität de Berlín, on vaig poder apropar-me a la realitat alemanya a través de la implicació i participació en una entitat juvenil berlinesa i en el moviment estudiantil a la universitat. Pel que fa a la trajectòria professional, vaig començar a treballar als 16 anys com a informadora juvenil a la nostra ciutat, fet que indubtablement ha marcat la meva acció cívica i relació amb Santa Coloma. He combinat estudis i feines durant tota la meva vida, i he pogut gaudir de l’educació des de moltes vessants: suport educatiu, gestió i planificació de projectes, formació a joves i professionals, direcció d’accions socioeducatives, etc. Quan vaig entrar a la universitat vaig començar a treballar a Rodalies de Catalunya (Renfe) com a personal d’atenció al client i he continuat fins als inicis del 2015, quan vaig decidir optar per una excedència i dedicar-me  exclusivament a la meva professió com a pedagoga. Poc després inicio aquest camí que em porta avui a desenvolupar una tasca apassionada com a regidora ponent d’Educació, Infància, Joventut i Polítiques d'Igualtat.
 
Trajectòria cívica

La meva vida cívica està lligada a la meva activitat en diferents entitats i moviments participatius de la ciutat. El meus primers records passen per la vinculació amb esplais i entitats de lleure del barri i per una acció inoblidable: a sisè de primària vaig poder promoure amb la meva escola i el Casal d’Amistat amb Cuba un intercanvi de cartes i experiències amb nens/es de l’Havana de l’Est, ciutat agermanada amb la nostra i poc després vam rebre la visita del seu alcalde a l'escola, quins grans records! Poc després, quan vaig entrar a l’institut, vaig participar a la JESC (Joves Estudiants de Santa Coloma), entitat juvenil que promovia la mobilització estudiantil i que vaig presidir durant uns anys. A través de l’institut, però, vaig poder-me implicar en una de les experiències que ha marcat la meva vida: la col·laboració en un projecte de cooperació educativa amb els campaments de refugiats sahrauís. Durant sis anys vaig viatjar als campaments per donar suport educatiu i de lleure. Aquesta experiència va iniciar el que ha estat la meva vinculació amb aquest territori i els posteriors treballs i projectes duts a terme amb aquest poble. Més tard, i ja començada la meva carrera de Pedagogia, vaig ser cofundadora d'una de les entitats referents de l’àmbit educatiu de la ciutat, Educere, que aplega joves educadors/es per treballar projectes de participació democràtica, acció socioeducativa i desenvolupament del pensament crític.

Trajectòria política
Pel que fa a la trajectòria política directament relacionada amb el partit, vaig entrar a formar part de les Joventuts Socialistes de Santa Coloma quan tenia 16 anys amb responsabilitat en les àrees de Cooperació i Solidaritat, i més tard d’Educació, de la mà d’un grup de joves molt motivats/des per treballar per a la nostra ciutat. Als 18 anys vaig passar a una militància activa però lluny de l’àrea més executiva i és, en els últims temps, que em reincorporo per ser secretària d’Educació i adjunta a política municipal a la JSC i adjunta a la secretaria d’Educació del PSC, càrrec que a dia d’avui encara mantinc a l’executiva del partit a la ciutat.
Trajectòria institucional

Inicio la meva trajectòria institucional en aquest mandat. 

Regidora ponent d’Educació, Infància, Joventut i Polítiques d’Igualtat.

Membre del Consell d’Administració de Grameimpuls.

Consellera del Patronat Municipal de l’Escola de Música.

Consellera de l’Institut Municipal d’Esports.

Regidora del Districte IV de la ciutat.

Sou brut anual: 37.193,55 €

Declaració d'activitats, béns i retribucions brutes anuals. Declaració inicial. 8 de juny de 2015.

Annex declaració. Juliol 2915