Jordi García Jané

Regidor

Grup municipal de SOM Gramenet

Correu electrònic: garciajjo-bdc@gramenet.cat

 

 

Trajectòria personal i professional

Vaig néixer el 1959 al barri de Sant Andreu, a Barcelona. Als catorze anys vaig començar a treballar els estius i, a partir dels setze ja a jornada completa fent d’auxiliar administratiu mentre als vespres cursava el COU i després la carrera de Dret. Vaig deixar la facultat al tercer curs perquè la trobava massa allunyada de la vida i per dedicar-me, a més de treballar, a activitats socials que m’ensenyaven més i m’omplien més com a persona.

Més endavant vaig obtenir el títol de mestre de català i també de corrector i traductor en aquest idioma. A partir del 1981 vaig començar a treballar a Santa Coloma de Gramenet com a mestre de català per a adults, primer de manera precària com la resta de mestres i, a partir de 1989, com a tècnic de normalització lingüística del Centre de Normalització Lingüística L’Heura. Durant aquells anys, vaig ser coordinador dels cursos de català de la ciutat i també coordinador de l’àrea de correcció lingüística.

El 1997 vaig abandonar la meva feina al Consorci per la Normalització Lingüística per crear, amb altres companyes i companys, la cooperativa de comunicació L’Apòstrof, en la qual encara treballo, actualment com a docent i productor de continguts cooperativistes i d’economia solidària.

Des de 1987, la meva companya i jo vivim a Santa Coloma, tocant al Cementiri Vell.

Trajectoria social

Vaig començar a participar l’any 1976, als disset anys, en projectes socials al barri de la Sagrera: obrir una biblioteca popular i donar suport a persones amb discapacitat física de l’Institut Guttmann. A partir del 1978 i fins al 1991, em vaig vincular al Casal de la Pau de Barcelona, impulsant la campanya antiOTAN, l’antimilitarisme, i la lluita pel dret a l’objecció de consciència (vaig ser objector de consciència) i per l’abolició del servei militar. El 1992 vaig participar en la creació de la revista d’esquerra alternativa Illacrua, en la qual vaig escriure com a periodista fins a la seva integració en l’actual setmanari Directa.

Des de 1997 participo també activament en el moviment cooperatiu d’economia solidària. He estat i estic vinculat a entitats com la Xarxa d’Economia Solidària, Fiare i Coop 57. Alhora, des que em vaig venir a viure a Santa Coloma a mitjan anys vuitanta, vaig col·laborar amb la Crida a la Solidaritat, vaig formar part del Mili-KK de Santa Coloma, i vaig participar i participo en la marxa de l’Ateneu Popular Julia Romera des de la seva creació.

A més, des del 2011 participo en el moviment Gent de Gramenet, que a les eleccions municipals de maig de 2015, es va presentar amb Podem i persones independents en la candidatura Som Gramenet. Així mateix, a finals del 2015 em vaig fer militant de la CUP-Gent de Gramenet.

Des de fa molts anys he col·laborat regularment en diverses publicacions, abans sobre antimilitarisme i ecologisme, actualment sobre alternatives socials, democràcia participativa i economia social i solidària. Alguns dels llibres que he escrit, de vegades amb altres companys, són Abajo los muros de los cuarteles (1981), Amb raó, insubmissió (1989), La dimensió cooperativa (2001), Crisis capitalista y economia solidària (2011), Adéu, capitalisme (2013) i L’economia solidària en cent paraules (2017).

Regidor per SOM Gramenet a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Membre del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Indemnització per assistència efectiva

Ple: 124,83 €

Comissió informativa: 83.21 €

Declaració d'activitats, béns i retribucions brutes anuals. Declaració inicial. 14 de setembre de 2017.