Alexandra Sevilla Oliveras

Regidora, portaveu del grup municipal

Grup municipal de Gent d'Esquerres-ICV-EUiA.

Correu electònic: sevillaoa-bdc@gramenet.cat

Data i lloc de naixement: 8 de maig de 1985, Barcelona

Formació i trajectòria personal

Vaig estudiar al CEIP Les Palmeres i a l’IES Numància. Sóc llicenciada en Traducció i Interpretació, estudis que m’han permès fer estades d’estudi a la Universitat de Sant Andrews, a Escòcia, i a la Copenhaguen Bussiness School, a Dinamarca. Tinc un Postgrau en Cooperació Internacional, estudis del Màster en Cooperació Internacional i un Mestratge en formació el professorat (anglès).

He treballat a diversos serveis d’administració i atenció al client, fent traducció i assessorament lingüístic a la universitat, fent de dependenta de botiga, de recepcionista en una central hotelera i com a professora d’anglès de secundària.
 

Trajectòria cívica

Sóc membre de diverses ONG’s, col·lectius i entitats de defensa de la cultura i la llengua, defensa del territori (No a la Mat, Serra de Marina i Can Zam), dels drets socials (treball digne, habitatge, feminisme)  i dels serveis públics (ensenyament, sanitat). He estat membre d’Amnistia Internacional, CCOO i actualment sóc membre de l’L'Observatori del Deute en la Globalització. He participat i participo de diferents plataformes socials i veïnals com la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, la Comissió Antifeixista 27 de Gener, Suport Mutu, la Mesa Cívica per la Defensa dels Serveis Públics, Dones Artemis, Fòrum Grama o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.
 

Trajectòria política

Començo als 18 anys a implicar-me en moviments de joves d’esquerres com Joves d’Esquerra Verda. Més tard, al 2009 faig de co-responsable de Moviments Socials ja a ICV a Santa Coloma de Gramenet. Actualment, sóc membre del Consell Nacional d’ICV, membre de la Comissió Executiva Nacional d’ICV i Co-coordinadora Local d’ICV a Santa Coloma de Gramenet.

Trajectòria institucional

2011-2015: Regidora Medi Ambient i Sostenibilitat a l'Ajuntament Santa Coloma de Gramenet. Representant municipal a la Red de Gobiernos Locales + Biodiversidad, a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, al Consorci del Parc de la Serralada de Marina, al Consorci per la Defensa de la Conca del Riu Besòs, al Consorci del Besòs i a la Comissió de Seguiment, Gestió, Manteniment i Conservació del Parc Fluvial del Besòs.Membre del Consell d’Administració de Grameimpuls i de la Junta del Patronat de la Música de Santa Coloma de Gramenet.

  • Regidora i portaveu del Grup Municipal de GE-ICV-EUiA
  • Diputada provincial i presidenta del grup Entesa a la Diputació de Barcelona

Indemnització per assistència efectiva:

  • Ple: 124,83 €
  • Comissió informativa: 83.21 €

Declaració d'activitats, béns i retribucions brutes anuals. Declaració inicial. 11 de juny de 2015.