Filtre Monstre
Filtre Pinotxo
Filtre Sòcrates

#TripleCheck

El #TripleCheck és una campanya de sensibilització que busca conscienciar de la importància de contrastar la informació que ens arriba a través de les pantalles, per evitar els falsos rumors.

La campanya amb els tres personatges (Pinotxo, Monstre i Sòcrates) afavoreix la importància de reflexionar davant dels tòpics, prejudicis i estereotips que de vegades utilitzem per comunicar-nos i que poden fer mal a algunes persones.

L’objectiu és reflexionar, capgirar i actuar davant algunes informacions que ens arriben a través de les xarxes socials i compartir l’estratègia del Triple Filtre de Sòcrates com a fil conductor: veracitat, bondat, utilitat.

 

#JocdeFiltres

#JocdeFiltres és una iniciativa que mostra a joves i no tan joves la importància de les històries que compartim. Perquè la realitat està influenciada pel filtre que apliquem als nostres entorns, no et creguis tot allò que et diuen! I tu? Amb quin filtre vols veure-ho tot?

  • Aquest és el #FiltrePinotxo Selecciona-ho si vols... Compartir històries incertes i difondre tòpics i estereotips sobre la gent.
  • Aquest és el #FiltreSocrates Selecciona-ho si vols... Compartir històries veritables, útils i tolerants!
  • Aquest és el #FiltreMonstre Selecciona-ho si vols... Difondre històries falses i rumors que danyen i són intolerants amb la gent!

 

Aquest joc i els nous materials de sensibilització que hem preparat són molt necessaris per a lluitar contra els rumors!

 

Així mateix, el nostre pack de convivència ofereix activitats de suport gratuïtes com a eina per treballar:

  • L’anàlisi, la recerca i la reflexió dels i les joves sobre les seves dificultats de convivència, sent aquest un instrument per la millora de les seves eines personals, per a la gestió de situacions que puguin esdevenir conflicte.
  • La prevenció de la violència en totes les seves formes.

Més informació de la nostra oferta formativa aquí