Cartell promocional de l'obra

EL REY DEL GURUGÚ

LA NAVE VA

14 DE MAIG - 19h

10€

Descomptes especials per a grups i col·lectius de solidaritat.

A la finalització de l’espectacle hi haurà un col·loqui amb la presència de Samuel Aranda, fotoperiodista, Lola López, directora del Centre d’Estudis Africans Interculturals, Anna Surinyà, fotoperiodista i col·laboradora d’OpenArms, Jaume Sayrach, escrptor i activista cultural.

Marley és un gos vagabund adoptat per Abdul, un dels immigrants subsaharians que malviuen a la Muntanya Gurugú, molt a prop de Melilla, esperant que els arribi l'hora de saltar la tanca i entrar a Europa. Marley arriba al campament, anomenat El petit Bamako, i descobreix que l'han adoptat com a gos guardià, perquè els alerti dels atacs de la policia marroquina, molt freqüents al Gurugú. I llavors Marley s'adona que serveix per a alguna cosa, que pot ser imprescindible, que pot tenir una llar i crear vincles amb aquesta espècie d'Ulisses del segle XXI, que es desviuen per arribar a la terra promesa que tant han somiat. El rei del Gurugú és la narració del drama de la immigració vist per un gos, una mirada alhora lúcida i desconcertada.

El rey del Gurugú és el testimoni del drama de la immigració des dels ulls d’un gos, una mirada lúcida i alhora desconcertada.

El Mont Gurugú (Marroc) és un lloc de pas, la sala d’espera del paradís, en la que els immigrants subsaharians viuen en unes condicions molt precàries i permanentment a l’aguait dels atacs de la policia marroquina, que s’hi acarnissa. El Gurugú és un llimbs, una terra de frontera. També és, però, un lloc en el que la solidaritat entre els immigrants és molt comuna, el motor que els encoratja a continuar resistint.

Fitxa Artística

Dramatúrgia i direcció: Ferran Joanmiquel

Actor: David Martínez

Disseny de llums: David Costa