Foto de Núria Parlon

Compartiu moments únics i irrepetibles al Sagarra!

«Obre la porta al teatre». Aquest és l’eslògan de la nova programació del Sagarra que us oferim en aquest segon semestre de l’any. I ho il·lustrem amb la porta oberta del tallafoc del nostre teatre municipal. Amb aquesta imatge, us volem transmetre que tenim l’equipament dedicat a les arts escèniques més accessible i amb els preus més competitius de l’àrea metropolitana, que alhora esdevé un espai cultural de referència a la nostra ciutat i més enllà, la gran àgora que ens uneix i ens fascina. Cada cop són més les dones i els homes de Santa Coloma i d’altres municipis de Catalunya que s’hi acosten i que hi practiquen qualsevol de les arts escèniques: la dansa, la música, l’escena... I en aquest darrer semestre tenim propostes interessants perquè hi torneu! Per començar, acollim dues cites ja tradicionals i imprescindibles.

D’una banda, el Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI), organitzat en col·laboració amb la molt estimada companyia Alquimistes Teatre.  És un esdeveniment que arriba a la seva onzena edició sumant capacitats. Entre altres espectacles, el FITI presenta Qui ets?, la història del Llullu, el fi ll de l’escriptor Màrius Serra que va néixer amb paràlisi cerebral; un cant a la vida i a l’autoconeixement, des dels reptes que el destí ens imposa

De l’altra, el Festival IF Barcelona, plataforma de recerca escènica del teatre de titelles, visual i d’objectes. En aquesta segona edició del Festival a la nostra ciutat comptarem amb l’actuació exclusiva d’Os Bonecos de Santo Aleixo, amb l’auto sacramental d’Évora (Portugal) sobre la creació del món, un autèntic bombó de petit format.

La comèdia tindrà també el seu espai amb els monòlegs de Martita de Graná, David Amor i Txabi Franquesa, i el Monaguillo, aquest últim amb motiu de la Festa Major d’Estiu 2019. En l’àmbit del teatre social es presentarà l’espectacle col·lectiu Arma de construcción masiva, i ens visitarà El metge de Lampedusa, una adaptació del llibre Llàgrimes de sal, que narra les vivències del doctor Pietro Bartolo, l’únic metge permanent a l’illa italiana. Finalment, es posarà en escena El escritorio, l’obra guanyadora en l’apartat de dramatúrgia de la 1a edició dels Premis DRAPS.

Tot plegat es complementa amb altres espectacles programats en col·laboració amb entitats colomenques. L’aposta per l’escena local estarà representada en aquesta ocasió per Clis, Clis, Nyac, Cocoteva, Carro de Baco i Grans Veus de Santa Coloma. Obriu les portes, les fi nestres i  els balcons al sentiment, a la imaginació i a les ganes de gaudir en companyia d’aquest art en viu. Feu amb la vostra presència un moment únic i irrepetible al Sagarra i compartiu-lo!

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet