Foto de Núria Parlon

Les arts escèniques a l’abast de tota la ciutadania!

Josep María de Sagarra afirmà en el seu llibre de Memòries: “La meva infantesa hauria estat una manifestació ofegada, mutilada i raquítica, sense la gran contrapartida rural de la nostra fi nca de Santa Coloma de Gramenet, durant els tres mesos d’estiu”. El nostre estimat teatre municipal vol homenatjar l’autor que li dóna nom, immortal i vinculat per sempre més a la ciutat, programant La Rambla de les Floristes, i   inaugurant així la programació 2020. Aquesta peça estrenada l’any 1935 és una producció del TNC, que obrirà gira a la ciutat i recorrerà 19 teatres municipals de diverses poblacions catalanes.

El calendari continuarà amb la setena edició del Festival de Blues, amb les actuacions estel·lars de l’harmonicista nord-americà Keith Dunn i de la Vargas Blues Band. Seguidament comptarem amb l’obra L’amic retrobat, adaptació de la novel·la de Fred Uhlman sobre l’amistat de dos enemics en temps de guerra, amb un repartiment encapçalat per l’actor colomenc Jordi Martínez.

La Quinzena Metropolitana de Dansa prendrà el relleu, tot just després, amb propostes de ball aeri, de carrer, dutes a terme a espais poc usuals com el metro i amb la col·laboració dels operadors de l’àmbit amb base a la ciutat. Tot marinat amb muntatges de prestigi, Osso la Set i la Revolució del ballarí Pep Ramis en una nova mostra del compromís del govern municipal amb el cinquè art, amb aquest ja consolidat projecte transversal i amb les escoles i companyies colomenques.

A continuació, el fl amenc esdevindrà protagonista de la temporada amb el retorn del festival Flamenc-ON, que portarà al primer escenari de la ciutat a Miguel Poveda, en un concert irrepetible, i la Compañía de Ballet de Cristina Hoyos. També, hi comptarem amb els habituals monòlegs del cicle Sagarra Comedy representats en aquesta ocasió per Álex O’Dogherty i Santi Rodríguez.

Dues experiències de teatre familiar independent amb sabor colomenc completen la programació. Una, Ârtica de la companyia Ponten Pie i, l’altra, un deliciós Peter Pan a càrrec de L’Excèntrica. I us oferirem Calma, del conegut clown Guillem Albà, mentre que la visita del cantautor gallec Amancio Prada posarà el punt fi nal a la temporada.
L’escena i el talent local estaran degudament representats per la Laura Jareño en concert, El Apagón de La Colmena, pel festival d’il·lusionisme Santa Coloma Màgica, el concert d’Hivern del Centre Excursionista Puig Castellar i l’espectacle de copla i cabaret Eterna Lola, d’Adrián Amaya.

Espero que els continguts de la temporada estiguin a l’altura de les expectatives del nostre públic. El Sagarra comença l’any mantenint tant l’esperit com el ferm criteri d’oferir una programació actual, de qualitat i diversa. Seguim apostant per un teatre a l’abast de tothom, amb importants descomptes i amb la gratuïtat d’accés a les persones en situació d’atur laboral. Volem garantir el dret universal d’accés a la
cultura i a les arts escèniques!
Us hi esperem!

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet