21 de febrer, 21h

imatge de l'espectacle

L’AMIC RETROBAT Fred Uhlman

L’amic retrobat és una història d’amistat i descoberta, però també un record a un dels capítols més foscos del passat segle XX i un toc d’alerta a com determinades ideologies poden dinamitar el respecte, la convivència comuna i els cercles i espais íntims.

L’amic retrobat de Fred Uhlman relata a través de la veu d’un home adult, Hans Schwarz, fi ll d’una família jueva, la pròpia història d’amistat de fa més de tres dècades amb Konradin Von Hohenfels, fi ll d’una família aristocràtica de Suàbia. Els nois es coneixen al Karl Alexander Gymnasium d’Stuttgart, l’escola més famosa de Württenmber, i inicien una intensa relació on comparteixen i confl ueixen coneixement, idees, preocupacions i
també contradiccions. Inicialment l’amistat es confi gura al marge de l’enfrontament polític del país però, de mica en mica, es veurà enterbolida pels convulsos esdeveniments i la pujada de tensió que es viu a Alemanya a partir de 1933 amb l’ascens del nazisme i l’antisemitisme.

Els dos nois no poden viure al marge de les circumstàncies externes que començaran a notar en les seves respectives famílies i que també s’inocularà en la seva amistat provocant la separació defi nitiva de les seves vides.

Fitxa artística

Autoria: Fred Uhlman
Dramatúrgia:
Josep Maria Miró
Direcció:
Joan Arqué
Intèrprets:
Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós
Disseny d’escenografia:
Xesca Salvà
Disseny de vestuari:
Rosa Lugo

Clicar per comprar les vostres entrades d'aquest espectacle