Cartell de l'espectacle

5 d'abril 21h/18€

KIKI MORENTE

Albayzín

L’Albayzín és un dels barris més emblemàtics de Granada, així com Morente és un cognom que amb gran freqüència i orgull ha portat el nom de la bella ciutat andalusa al voltant del món. Té certa lògica, i fins i tot poesia, que José Enrique Morente Carbonell, de nom artístic Kiki Morente, hagi triat per al seu debut discogràfic precisament el títol d’Albayzín.

Conviuen en aquest treball dues biografies del cantaor granaíno, l’artística i la vital, i totes dues hi són molt presents des de la primera escolta. El disc sona a Granada pels quatre costats, i compta Granada des d’un lloc en què es coneix i respecta profundament la tradició alhora que es mira sense complexos el present i el futur: Albayzín és un disc de cant clàssic d’un cantaor contemporani.

Pocs discos de flamenc (i ja no diguem de debut) compten amb un elenc de guitarristes com el que trobem a Albayzín, genials tots però escollits a més amb gran cura per a cada cant. I com no podia ser d’una altra manera, la primera guitarra que sona a l’àlbum és la d’un mestre absolut acompanyant al cant. Joan Habichuela li toca a Kiki en una granaína per Cepero i el Flecha, amb una lletra “que li agradava molt a l’oncle Juan”.

Fitxa Artística

  • Veu: Kiki Morente
  • Guitarra: David Carmona
  • Percussió: Pedro Popo Gabarre
  • Contrabaix: Konstan Gonzalez