Programació del Teatre Sagarra Gener-Juny 2019


Núria Parlon

Un Sagarra inclusiu i amb propostes a l’abast de tothom!

El nostre Sagarra s’ha consolidat com a escenari principal de la ciutat i un dels teatres de referència a Catalunya. Els indicadors de públic no han parat de créixer els darrers anys, sobretot —i feliçment— per la utilització que en fan les companyies i les entitats colomenques. Per a l’any 2019 posem a disposició del públic una programació diversa i de qualitat que incideix en tots els àmbits de les arts escèniques, com la dansa, el teatre i la música, i manté les propostes per a tota la família i el compromís incondicional amb l’escena local.

Obrim la programació estable amb una bona recepta d’humor del cicle Sagarra Comedy, l’espectacle Comedy Zoo Tour de SantiMillán i Jose Corbacho, al qual seguiran actuacions d’altres estrelles de l’humor com Antonia San Juan i El Sevilla. Riallades garantides. El teatre social de denúncia tindrà especial presència amb l’espectacle Mundo obrero, protagonitzat per Alberto San Juan, i una òpera inspirada en La Maternitat d’Elna. Els clàssics vindran de la mà de l’Othello de William Shakespeare, amb la companyia Les Antonietes, i l’obra El bufón del rey Lear.

A l’apartat musical, hi torna el Festival de Blues, que arriba a la 6a edició amb Travellin’Brothers i el bluesman nord- americà Tail Dragger com a noms destacats. Seguint amb la música, hi presentarem al cantaor KikiMorente, darrer descobriment de la mítica nissaga, a Rancapino Hijo i a Eva Yerbabuena. Tot plegat, dins del nou festival de flamenc de Santa Coloma (FlamencON), un esdeveniment que m’alegra
presentar-vos i que evidencia el compromís de l’Ajuntament amb les arts i les tradicions d’arrels andaluses, que tenen tanta i tan profunda implantació a la ciutat.

Capítol a part mereix la promoció de la dansa que farem a través de la segona edició de la Quinzena Metropolitana. La nostra ciutat hi participa juntament amb altres set municipis barcelonesos. S’hi alternaran propostes de prestigi com ara Pixel, de la companyia francesa Mourat Merzouki, amb accions multitudinàries, populars i engrescadores com Tothom balla. Durant dues setmanes del mes de
març, la passió pel ball es viurà amb intensitat arreu de la ciutat. Sens dubte, la participació de les setze escoles i grups de dansa de Santa Coloma esdevindrà fonamental per repetir l’èxit de l’any anterior.

Hem dut a terme, des de sempre, polítiques d’apropament de les ofertes culturals a tots els públics, vehiculades de diverses maneres, entre les quals l’aplicació als nostres equipaments de preus molt per sota dels habituals. Enguany, fem un pas més en aquest sentit, motiu pel qual m’enorgulleix d’informar-vos que tenim dues importants novetats tant pel que fa al Teatre com a l’Auditori. En primer lloc, ens afegim a la xarxa Apropa Cultura, que hi facilitarà l’accés a col·lectius en situació de vulnerabilitat, en col·laboració amb les entitats del sector social. I en segon lloc, possibilitarem que les persones en situació d’atur accedeixin de manera totalment gratuïta a les actuacions incloses a la nostra programació.
Fem Sagarra i feu vostra la programació d’aquest primer semestre. Us hi esperem!

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet