#SolidaritatAFons

Els Fons Català de Cooperació al Desenvolupament engega una campanya de comunicació per posar en valor la cooperació municipalista davant la pandèmia del coronavirus 

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament inicia una nova campanya de comunicació per reivindicar el paper de la cooperació municipalista en el context actual de crisi sanitària, però també social i econòmica. Sota el títol Solidaritat a fons, el centre de la campanya són un seguit de vídeos que s’han elaborat als territoris on es desenvolupen alguns dels projectes del Fons Català. En aquests vídeos, persones vinculades amb el projecte, ja siguin coordinadors o càrrecs polítics del país, expliquen tot el que s’ha aconseguit gràcies a la col•laboració dels ajuntaments socis i les dificultats per les quals estan passant amb l’arribada de la Covid-19. Els missatges s’adrecen a ajuntaments concrets que ja tenen alguna vinculació amb el projecte.


Campanya d’emergència COVID-19

Accediu al document Projectes seleccionats per a la campanya de resposta d'emergència pels efectes de la Covid-19

Desenvolupament han posat en marxa la campanya d’emergència “Món local Covid-19” per reforçar la tasca de la cooperació municipalista davant dels efectes que la Covid-19 també està tenint en els països del Sud. Està prevista la implicació de nombrosos ajuntaments catalans per garantir la continuïtat d’alguns projectes que s’estan desenvolupant i que poden quedar condicionats per aquesta pandèmia global.

L’objectiu és seguir col·laborant amb aquells pobles i països que estan menys preparats per resistir els efectes del coronavirus.

Per a poder prevenir i combatre aquesta i altres pandèmies, es proposa actuar en projectes que facilitin l’accés a la salut, a l’aigua, al sanejament i la higiene o actuar per garantir l’accés a la informació o al refugi digne. També s’aposta per donar resposta a aspectes col·laterals generats per la Covid-19 com són la seguretat alimentària, la pèrdua de medis de vida o l’accés a recursos econòmics i a protecció.