Premi Joan Gomis

Enguany, el Premi Joan Gomis al millor treball de recerca en temes de cooperació, solidaritat i drets humans procedent del nostre municipi, ha recaigut en un treball de l’Institut Torrent de les Bruixes. A més, el jurat ha acordat destacar-lo amb una menció especial.
El treball guardonat porta com a títol “Gramenet amb els refugiats” i la seva autora és Natàlia Camí, alumna de segon de batxillerat, i la tutora que ha guiat la recerca és la professora d’aquest centre Pilar Gómez.

El Premi Joan Gomis s’ atorga cada any per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i, en les darreres edicions, de manera conjunta amb la Universitat de Barcelona.

Foto del lliurament

En col·laboració amb la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona,  es convida als estudiants colomencs de batxillerat a participar al  Premi Joan Gomis. Poden presentar-se tots els treballs de recerca  amb continguts relacionats amb la solidaritat, la cooperació internacional, els drets humans, l’educació en valors, la pau, la diversitat cultural o altres temàtiques socials afins.

Objectius

  • Donar a conèixer el Fons Documental Joan Gomis entre els estudiants de batxillerat i la comunitat educativa dels centres colomencs.
  • Afavorir la reflexió i la recerca entorn els continguts esmentats.
  • Conèixer el jovent el treball dut a terme en cooperació internacional a nivell d’institucions, ONGs a nivell local o internacional