Foto de Núria Parlon

Teniu a les mans el catàleg de la novena edició del programa DIARIS DE VIATGES, que enguany porta el títol “Visibilitats”. Aquest cicle d’exposicions de fotografia documental s'emmarca dins del Pla de sensibilització i educació per a la solidaritat de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

En aquesta edició volem fer visibles situacions actuals o del passat que ja no són portada als mitjans de comunicació. Diferents fotògrafs ens faran visible, a partir del seu treball documental, la situació de Txernòbil, la del riu Tajo, la de la població indígena a l'Amazones i els efectes del turisme massiu de temporada al nostre territori.

 

Aquest cicle reivindica alguns dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'Assemblea General de l'ONU. Acabar amb la pobresa, protegir el planeta i assegurar un futur de justícia social per a tothom.

Comencem al Centre Cívic del Riu amb "Tajo. Entre un punto A y un punto B", el mes de març, coincidint amb el 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua. Eugeni Gay, Mingo Venero, Manu Mart i Roberto Feijó, ens mostraran la mirada de quatre amics units per un viatge en furgoneta a través del riu Tajo.

El mes de juny podrem visitar "Monólogo sobre Chernobyl", del fotògraf Raúl Moreno, sobre les conseqüències radioactives als aliments després de més de trenta anys de contaminació. Moreno ha obtingut el premi DKV que organitza Gervasio Sánchez.

A través del fotògraf Mingo Venero, l'octubre, amb "Amazon Tears", veurem com el boom del cautxú afecta la transformació social i cultural de la població indígena de l'Amazònia boliviana.

I el novembre, "Temporada baixa" d'Oriol Clavera. Aquest fotògraf desemmascara la decadència del model d'explotació de la costa mediterrània, en aquells llocs turístics quan no hi ha turistes.

Un art com la fotografia es converteix en eina de combat contra les desigualtats i les injustícies.

Núria Parlon


Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet