EBOLA, MÉS ENLLÀ DE L’EBOLA

Una exposició que no deixa indiferent

ALFONS RODRÍGUEZ

Del 23 de maig al 20 de juny
Presentació:
23 de maig, a les 19 h

Ja no surt a les notícies, però l’estigma de l’ebola –que s’endugué milers de persones– el pateixen encara els supervivents. Superar la malaltia és la primera part d’un calvari: el retorn a casa quan ets una persona sana esdevé un suplici perquè la resta de la comunitat (amistats i veïnatge) et rebutja.
La mostra fotogràfica, elaborada amb la col·laboració de Missions Salesianes, i els textos que l’acompanyen volen omplir el buit informatiu que hi ha sobre aquest tema als mitjans de comunicació, que després dels titulars de l’epidèmia semblen haver oblidat la gravetat i el mal que perdura en les persones afectades.
Alfons Rodríguez (Barcelona, 1968) és fotògraf documental. Ha fet dotzenes d’exposicions i ha publicat centenars de reportatges de forma internacional. És cofundador de GEA Photowords, una iniciativa que tracta de forma global i multidisciplinària els grans problemes del planeta.
«Ebola, més enllà de l’ebola» és un projecte de sensibilització de la Fundació Solidaritat UB, organització que es va crear l’any 1996, per iniciativa de la Fundació Món-3 i de la Universitat de Barcelona. El seu l’objectiu és aplicar la política de cooperació universitària al desenvolupament, i així promoure els drets humans i l’acció social des de la Universitat.

www.alfonsrodriguez.com |


FUNDACIÓ SOLIDARITAT UB

“Ebola, més enllà de l’ebola” és un projecte de sensibilització de la la Fundació Solidaritat UB. La Fundació Solidaritat UB es va crear l’any 1996, per iniciativa de la Fundació Món-3 i de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu d’aplicar la política de cooperació universitària al desenvolupament, i així promoure els drets humans i l’acció social des de la Universitat, en el  marc de les accions de responsabilitat que té envers la societat.


SANTA COLOMA COOPERA

Santa Coloma de Gramenet coopera en la campanya de suport a població afectada per la malaltia del virus de l’ebola a l’Àfrica Occidental responent a la crida del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament als ajuntaments catalans.
En el cas d’aquest tipus de malaltia és important la detecció, el tractament i l’aïllament de les persones afectades, com la coordinació dels serveis sanitaris per a la prevenció. L’OMS, els ministeris de Salut i les organitzacions que treballen a la regió consideren primordial les campanyes de conscienciació i informació a la població sobre mètodes preventius i de detecció dels casos per tal d’evitar la propagació de la malaltia i impedir el que podria ser una catàstrofe humanitària.