Qui som

Imatge perspectiva de Santa Coloma de Gramenet

El Servei de Salut pública vetlla per la millora i el manteniment de la salut i el benestar de la ciutadania, a través de la promoció, la prevenció i la protecció de la salut.

1. Promoció de la salut

Es promouen hàbits saludables per millorar el benestar i prevenir problemes de salut física i mental.La promoció de la salut des de la perspectiva de la salut comunitària, té com a objectius:

  • Vetllar per la salut dels ciutadans i les ciutadanes.
  • Fomentar les habilitats i recursos personals que potencien el benestar.
  • Promocionar les xarxes i els sistemes de suport natural.
  • Impulsar els serveis i recursos professionals.
  • Facilitar l’autonomia individual.
  • Desenvolupar una comunitat competent orientada a la salut.

2. Protecció de la salut

Es duen a terme actuacions de vigilància a l’àmbit de la seguretat alimentària, que garanteixen la innocuïtat i la salubritat dels productes alimentaris que es consumeixen, així com les condicions higièniques dels establiments on es venen, dels menjadors i dels equipaments de la ciutat.
També, s’encarrega de garantir que els nous establiments, tant d’alimentació, com de tatuatge, micropigmentació i pírcing, apliquin la normativa sanitària i adaptin les instal·lacions a les condicions tècniques preceptives.


Igualment, l’Ajuntament treballa per garantir l’equitat en l’accés de ciutadanes i ciutadans als serveis que mantenen i milloren la seva salut, i dona suport a entitats que intervenen a la ciutat en aquest àmbit.
Trobareu més informació sobre el Servei en la Carta de serveis de Salut Pública i seguretat alimentària.

Logo Pla Local de Salut