La campanya per reduir la sinistralitat viària finalitza amb 138 persones usuàries de patinets elèctrics i vehicles denunciats

Durant la campanya de control, la Policia Local va detectar i immobilitzar un patinet elèctric que assolia una velocitat màxima de 127 km/h.

Durant els últims dies, la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, ha dut a terme una campanya especial enfocada a reduir la sinistralitat provocada per les distraccions al volant i, especialment, per l'incompliment de les normes de trànsit i circulació. Com a resultat d'aquesta campanya, un total de 48 conductors i conductores de vehicles de motor i 90 usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) han estat denunciats per infringir les normatives de trànsit i circulació.

De les 90 denúncies registrades relacionades amb la conducció de VMP, un 28,9% es refereixen a la circulació per voreres, destacant-se com una de les infraccions més comunes, seguida de l'ús d'auriculars durant la conducció (15%) o el sobrepassar un semàfor en vermell (12,2%). Cal destacar que, durant els controls realitzats en els últims dies, els i els agents de la Policia Local han immobilitzat un total de 13 patinets per presentar manipulacions tècniques amb l'objectiu d'augmentar la velocitat dels dispositius. En aquest sentit, i durant un dels controls realitzats, la Policia Local va detectar i immobilitzar un patinet elèctric que assolia una velocitat màxima de 127 km/h.

Pel que fa a les denúncies relacionades amb distraccions al volant de vehicles de motor, el 47,9% corresponen a sobrepassar semàfors en vermell, mentre que el 33% de les infraccions detectades estan relacionades amb l'ús indegut de telèfons mòbils durant la conducció.

Per a l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, les distraccions al volant i l'incompliment de les normes de trànsit, especialment per part dels conductors i conductores de vehicles de mobilitat personal (patinets), "representen un desafiament significatiu per a la seguretat viària, desafiaments que abordem amb determinació gràcies al compromís i esforç dels i els agents de la Policia Local realitzant aquest tipus de controls". Per a Núria Parlon, "les campanyes desenvolupades per la Policia Local estan orientades cap a la sensibilització de conductors i conductores amb l'objectiu de reduir els sinistres viaris a la ciutat i per assegurar el compliment de les normatives de trànsit", destacant l'esforç en la vigilància preventiva i el control realitzat per les patrulles i motoristes de la Policia Local amb l'objectiu de "promoure un entorn viari més segur per a conductors, vianants i usuaris de les vies públiques, alhora que demostra la tolerància zero davant aquests comportaments incívics al volant".