Activitats gener 2022

Fins al 3 de març

Exposició fotogràfica “Les llibertats perdudes”

Inauguració de l’exposició “Les llibertats perdudes”, promoguda per Catalunya Mirada Solidària, en la qual hi participaran importants fotoperiodistes del país, com ho són els colomencs Samuel Aranda i Joan Guerrero.

Lloc: Sala d’exposicions del Centre Excursionista Puigcastellar (C/ de Sant Josep, 20)

Organitza: Centre Excursionista Puigcastellar

 

 

Fins al 26 de juny

Exposició “Santa Coloma Violeta: la força de les dones”

Exposició creada amb motiu de la celebració dels 25 anys de la creació de la Coordinadora d’Associacions de Dones de la ciutat. L’exposició fa un repàs per la història de la ciutat, que no es pot entendre, ni explicar, sense tenir en compte a les dones que van ser protagonistes de les lluites per aconseguir drets, millorar el seu entorn i fer de Santa Coloma un lloc millor per viure.

Lloc: La CIBA (Pg. d’en Llorenç Serra, 64)

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet – La CIBA. Espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista

 

 

Dimarts 25 de gener – 19 h

Presentació del llibre Tres generaciones rebeldes, de Montserrat Fernández Garrido

Commovedor relat de tres generacions de dones i homes que, sense ser persones de renom, van tenir un paper fonamental i un gran protagonisme en la lluita contra el franquisme i la repressió. L’autora, advocada i feminista, és filla i neta de represaliats polítics del franquisme, els quals van lluitar a favor de la Segona República i que van ser cruelment perseguits. La presentació comptarà amb la intervenció de Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, i Gemma Lienas, escriptora.

Lloc: La CIBA (Pg. d’en Llorenç Serra, 64)

Inscripcions: grameticket.cat

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet – La CIBA. Espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista

 

 

Dimecres 26 de gener – 19 h

Presentació del llibre Extrema Derecha 2.0. Qué es y cómo combatirla, de Steven Forti

El nou treball de l’historiador i professor Steven Forti tracta l’auge dels nous corrents d’extrema dreta i la manera com aquesta opció política, disfressada de democràtica, ha passat a formar part de les institucions i a guanyar protagonisme i pes polític en l’actualitat. Les investigacions i els treballs de Steven Forti no només estudien qui són i com es poden identificar aquests moviments, sinó que també proposen alternatives per aturar la seva expansió.

Lloc: Local d’En Comú Podem Santa Coloma (C/ dels Sagarra, 9)

Inscripcions: organitzacio@ecpsantacoloma.info

Organitza: En Comú Podem Santa Coloma

 

 

Dijous 27 de gener – A partir de les 11 h

Acte en commemoració del Dia Internacional en Memòria de les víctimes de l’Holocaust i de l’entrada de les tropes franquistes a Santa Coloma

Acte en el qual convidem a la ciutadania a col·locar, a partir de les 11 h, una espelma en l’escultura-memorial dedicada als deportats als camps d’extermini nazis ubicada als Jardins del Museu Torre Balldovina. La ciutat se suma així a aquesta proposta d’àmbit mundial d’encendre una espelma davant d’un espai de memòria, fer una foto o gravar un vídeo curt, i penjar-ho a les xarxes amb el hashtag #MemoriaDignitatJusticia, #RecordVictimesHolocaust, #AmicalMauthausenXarxaMaiMes. Així mateix, a partir de les 17.15 h tindrà lloc l’ofrena institucional, que comptarà amb la presència de Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma. Aquesta ofrena commemorativa, que anirà acompanyada d’algunes peces musicals, també servirà per no oblidar l’entrada de les tropes feixistes a Santa Coloma el dia 27 de gener de 1939, així com per recordar totes les víctimes que la dictadura va ocasionar al nostre país.

Lloc: Jardins del Museu Torre Balldovina

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Amical de Mauthausen

 

 

Divendres 28 de gener – 18 h

Obertura al públic de l’exposició “Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència”

La mostra posa el focus en els primers anys de la Segona República espanyola, un període que va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora. Malauradament, tota aquesta petita història d’innovació i modernitat gastronòmica va quedar estroncada per la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Lloc: Museu Torre Balldovina (Pl. de Pau Casals, s/n)

Dates: fins al 27 de març

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet – Museu Torre Balldovina