Mostra Internacional de cinema gai i lesbià

Dijous 1 i divendres 2 de juliol de 2021

La Mostra FIRE de Santa Coloma de Gramenet torna aquest any a la presencialitat. La Mostra internacional de cinema gai i lesbià tindrà lloc aquest 2021 a la Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré, a les 18:00h, el dies 1 i 2 de juliol amb ‘Stolen Kisses: Homosexual love in Fascist Italy’ i ‘MELH. Armand, la historia de un movimiento‘  els dos documentals que podrem gaudir en aquesta edició de la Mostra.


Enguany, degut a les circumstàncies produïdes per la pandèmia de la COVID-19 , l’aforament màxim és de 57 persones. Es prega una entrada esglaonada a partir de les 17:45 h.


I inscripció prèvia a: lgtbi@gramenet.cat

‘Stolen Kisses: Homosexual love in Fascist Italy’

Dijous 1 de juliol a les 18 hores.

Presentació de la Mostra FIRE internacional de cinema gai i lesbià de la mà del Casal Lambda, amb la visualització del documental ‘Stolen Kisses: Homosexual love in Fascist Italy’.


Stolen Kisses: Homosexual love in Fascit Italy (Baci rubati: Amori omosessuali nell'Italia di Mussolini) és un documental dirigit per Fabrizio Laurenti i Gabriella Romano (2019). Aquesta pel·lícula, per primera vegada, fa visible lo invisible, ilusatrant la vida quotidiana d’homes gais i dones lesbianes durant els anys de Mussolini. A través de cartes, diaris i relats personals, es dona veu a persones que només podien comunicar-se en la clandestinitat, fent servir paraules en clau per poder trobar-se d’amagades. La pel·lícula narra l’alegria de viure de qui van poder substitir a la seva manera, a pesar de la persecució patida. 


Tràiler: https://vimeo.com/445164945

‘MELH: Armand y la historia de un movimiento’

Projecció del documental ‘MELH: Armand i la historia de un movimiento’ i posterior col·loqui amb protagonistes del documental.
 
‘MELH: Armand y la historia de un movimiento’ és un documental produit pel Casal Lambda conjuntament amb L’Amore È Uguale Per Tutti i IdemTV. Narra la història del naixement del moviment LGTBI a Espanya en un context on les Corts feixistes legislen, persegueixen i castiguen les dissidències sexuals amb la llei de perillositat i rehabilitació social. Aquest fet és el detonant per a què un petit nucli de tres persones decideixi fer front, el MELH (Moviment Espanyol d’Alliberació Homosexual). Amb el seu testimoni, el documental reconstrueix el naixement i el creixement del moviment LGTBI a l’estat espanyol.


Tràiler: youtu.be/buSWghbocnM

 

 

Cartell Mostra FIRE SNTK 2021