La Xarxa participa a la jornada professional contra la violència patriarcal

El CRJ Mes Fonollar acull aquest divendres 14 un conjunt d'activitats per reflexionar sobre la violència de gènere

Totes les dones, pel fet de ser-ho, sofreixen i afronten les violències de gènere en el seu moment a dia. En cada cultura, la violència s'expressa d'una manera diferent, però les violències masclistes ens afecten a totes, com a eix estructural del sistema patriarcal. Aquesta jornada vol contribuir a aportar eines professionals per fer front i una reflexió crítica sobre com podem fer serveis més inclusius a la diversitat.


La sèrie d'activitats organitzades pel Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) del Ajuntament Santa Coloma de Gramenet seran aquest divendres 14 de desembre de 10 a 14 hores en el Mas Fonollar, amb la presentació de la conferència de Najat El Hachmi, escriptora i autora de llibres com “Jo també sóc catalana” o “L'últim patriarca”, “Ni elles, ni nosaltres: totes”,. Abans, l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon donarà la benvinguda als assistents.

Després, els tallers participatius ens permetran recollir les impressions dels professionals en els seus diferents àmbits. ‘Espai públic i cartografies de la prevenció de les violències masclistes, oferta per Col·lectiu Punt 6. ‘Ni “machotes”, ni princesas”, joves i nous imaginaris identitaris’, a càrrec del Safareig i ‘Reptes professionals vers l'abordatge de les violències masclistes i les diversitats des de la perspectiva intercultural’, presentada per la AIO.CAT, Associació per la Igualtat i la Recerca amb perspectiva de Gènere.