Núria Parlon

CIUTAT LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES

Santako no calla!

Volem una ciutat lliure de violències masclistes!

En el marc del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, un cop més Santa Coloma es mobilitza i continua donant passes fermes per convertir-se en una ciutat lliure de violències masclistes. I és que, no només no callarem, sinó que continuarem responent i actuant amb fermesa, davant la violència que destrueix les vides de moltes dones, una violència estructural que té per objectiu controlar-nos, sotmetre'ns i acabar amb la nostra llibertat.

Tampoc deixarem d'assenyalar el caràcter específic i estructural d'aquesta violència, per molt que des de la reacció patriarcal es pretengui situar-la sota paraigües més amplis i difosos, amb la intenció de diluir i despolititzar la lluita de les dones pel seu dret a viure lliures de les violències masclistes.

I tot plegat ho fem gràcies al treball i a la mobilització, no només de les institucions, sinó també de les dones i de les entitats feministes colomenques i amb l'empenta i implicació de la ciutadania compromesa amb l'erradicació d’aquesta emergència social.

En aquesta nova edició del programa del #25N, des de Santa Coloma, volem posar el focus en les respostes que estem articulant davant la violència contra les dones. En aquest sentit, destaca la presentació del Protocol per uns espais d'oci lliures de violències masclistes, amb l'objectiu de fer de Santa Coloma una ciutat compromesa, segura i feminista, pel que fa a la prevenció de les violències patriarcals. També destacar, entre altres propostes, la conferència central d'aquestes jornades que, amb el títol "Sempre han parlat per nosaltres" i a càrrec de la Najat el Hachmi, ens servirà per aprofundir en el tema de les violències simbòliques i l'articulació de resistències feministes enfront d'aquestes.

Alhora volem fer valdre les respostes ciutadanes, amb les concentracions mensuals per denunciar els feminicidis i per fer un reconeixement a totes les dones assassinades per violència masclista; amb la recent manifestació amb motiu de l'Emergència feminista, convocada des del moviment feminista d'Alacant el passat 20 de setembre; i amb la continuïtat, any rere any, amb aquest programa del #25N, organitzat gràcies a totes les aportacions de les entitats membres del Consell de les Dones.

I aquesta és només una petita i valuosa mostra de l'existència de tot un important teixit ciutadà amb propostes de sensibilització i denúncia, però sobretot amb iniciatives proactives per transformar la societat, per deixar ben clar que davant les violències masclistes i patriarcals mai callarem!

Núria Parlon Gil
Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet

Cartell
Clica a la imatge per conèixer el programa d'actes