Història

La Banda és un projecte d’ amateurs i estudiants, sense ànim de lucre integrada i vinculada a  l’Escola de Música que es va posar en marxa el curs 12-13. Està integrada per 30 músics entre els quals podem trobar-hi alumnes, exalumnes, professors, pares de l’escola, ciutadans de Santa Coloma i d’altres poblacions properes com Barcelona i El Prat de Llobregat. Tot sota la direcció del professor de l’escola Salvador Francés.

Està oberta a totes les persones que reuneixin les següents condicions:

  • Tenir el nivell elemental de llenguatge i d’instrument acabat, en tot cas, estar cursant-lo aquest any.
  • Tenir instrument propi (excepte instrumentistes de percussió).
  • Tenir una mínima flexibilitat horària.
  • No hi ha límit d’edat.
  • Adjuntar currículum.
  • Complimentar la corresponent butlleta d’inscripció que es pot trobar a la secretaria de l'escola

Professor:  Salvador Francés
Durada dels assajos:  1’30 hora setmanal.

La Banda fins ara ha ofert concerts a la ciutat en llocs com la Plaça de la Vila, el pati de Can Roig, l'Auditori de Can Roig i Can Peixauet, participant en la Festa Major i en l'acte institucional de la Diada.

Properament té previst fer el primer concert a fora, concretament a Esparraguera amb col·laboració amb el cor de la Passió.


Banda de Música de Santa Coloma de Gramenet


Foto de Núria Parlon

Element de cohesió i dinamitzador cultural

La Banda emergeix amb il·lusió, amb vocació de servei públic i amb la voluntat d'actuar com a dinamitzadora de la cultura musical de Santa Coloma. I vol col·laborar intensament, tant amb la resta d'agrupacions musicals i de solistes lligats a l'escola de música, com amb les entitats culturals de la ciutat.

A partir d'ara, ens enorgullirà veure-la participar a diferents llocs i moments importants de les cites festives i ciutadanes, ja siguin actes oficials, institucionals o populars, fent gala de la seva versatilitat per arribar a tots els públics.

Amb aquesta implicació, des de l'inici del recorregut que comença ara, la Banda ens farà gaudir de la seva categoria musical, en ocasions destacades del cicle festiu, cívic i institucional de Santa Coloma i exportarà el nostre nom i la imatge colomenca arreu. Amb la benvinguda a la Banda, fem una aposta per una feina bona i il·lusionant al servei de la ciutat, amb el desig que d'aquí a molts anys, Santa Coloma continuï celebrant aquest gran esdeveniment. Moltes felicitats a tota la formació musical i un agraïment col·lectiu a totes les persones que fan possible el projecte, en especial a l'Escola de Música, de la qual la Banda n'és fruit.

Perquè la música ens uneix, acollim amb els braços oberts la Banda de Música de Santa Coloma, que ens regala un concert inoblidable en la seva presentació pública.

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet