Foto de l'alcaldessa

Mostra d'arts escèniques: transmissió de valors, talent i educació emocional en equip

Us presentem una nova edició de la Mostra d'arts escèniques de Santa Coloma, un projecte educatiu enriquidor que representa la culminació dels treballs artístics que realitzen els centres educatius colomencs durant el curs i on els escolars demostren talent i creativitat a partir de la paraula, el cos, el moviment i les emocions.

Enguany arribem a la catorzena edició, amb un format digital, però sense perdre l'esperit i la il·lusió d'aquest esdeveniment que ha suposat tota una experiència vital per als i les alumnes, els i les professionals docents, i famílies. En aquesta ocasió i amb la lluna com a inspiració i tema central, les sis escoles de la ciutat participants ens mostraran les seves creacions i de ben segur ens sorprendran –Escola Tanit, Escola Antoni Gaudí, Escola Ausiàs March, Escola Beethoven i l'Institut Puig Castellar.

La Mostra d'arts escèniques s'emmarca dins del Pla educatiu d'entorn (PEE) que, impulsat des de l'Ajuntament i del Departament d'Educació de la Generalitat, acull les actuacions dels nens i les nenes i adolescents que han assistit al curs d'arts escèniques organitzat pel PEE al llarg de l'any escolar, així com les produccions artístiques creades pels mateixos centres educatius participants.

Podreu veure com l'energia artística es materialitza a través de la paraula i el moviment del cos, però també hi sereu espectadors i espectadores del teatre de titelles, el joc simbòlic i la improvisació. Es tracta d'un veritable exercici de creació escènica on els alumnes han deixat volar la imaginació, energia i talent desbordants. El resultat és la suma d'esforços del professorat, l'alumnat, les entitats i les administracions, mitjançant un treball multidisciplinari on s'han dedicat moltes hores i il·lusions compartides al llarg del curs.es i il·lusions compartides al llarg del curs.

La Mostra d'arts escèniques és una eina pedagògica que, a través PEE, té l'objectiu de garantir una educació integral, contínua, arrelada, inclusiva i en xarxa, per promoure la cohesió social, els valors i educació emocional. I alhora serveix per treballar en conjunt per a la plena igualtat d'oportunitats i la motivació de l'alumnat cap a l'èxit escolar.

Felicitar els i les participants i a tot l'equip docent dels centres escolars i famílies, per la vostra dedicació i per aquesta valuosa experiència vital compartida!

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet