Imatge decorativa

Participants:

Alumnat dels següents centres:

Escola Antoni Gaudí, Escola Ausiàs March, Escola Beethoven, Escola Tanit i Institut Puig Castellar.

Professorat:

Maria José Díaz, Maria Pascual i Menu Durban, Laura Camarero, Jennifer Camacho i Begoña Zarza

Direcció, gravació i edició: L’Excèntrica, Centre d’arts escèniques de Santa Coloma de Gramenet.

Aquest curs  La Mostra d’Arts Escèniques ha estat diferent i adaptada a les circumstàncies sanitàries, que vivim.

El treball presencial ha estat als centres educatius i el pes de creació de les obres recaurà sobre l’escola de teatre L’Excèntrica. 

Als centres educatius s’han fet 8 sessions per a cada escola  a càrrec d’un director o directora de L'Excèntrica, que serà qui ha construït i dirigit la peça teatral amb el suport del professorat del grup escola. El professorat del centre educatiu complementa la feina pactada en setmanes alternes (procés de creació de setze setmanes, en forma de 8+8, és a dir 8 sessions quinzenalment amb el professional de L’Excèntrica i 8 sessions quinzenalment amb el professorat del grup escola de manera alterna).

El tema escollit, té per fil conductor “ La Lluna”, la Lluna com element principal i tot l'imaginari, tant literari com cinematogràfic, que això suposa.

La Mostra enguany ha estat diferent i muntada de la següent manera:

La peça es crearà al centre i no es representarà en escena, sinó que es gravarà. La Mostra reunirà totes les peces gravades en un Festival de curtmetratges ESCÈNICS on els alumnes seran els espectadors de les seves creacions, junt amb un espectacle professional.

La Mostra d’Arts Escèniques comprèn les categories artístiques del cant coral i el teatre. Tots els centres educatius que volen participar preparen una obra teatral i/o una cantata . Es tracta d’una tasca que requereix una gran dedicació tant dels i les alumnes com del professorat, i d'una eina molt potent que afavoreix, entre d’altres, l’expressió oral i corporal, la desinhibició i la concentració.