Camí de l'Escola

Logo de Camí de l'Escola

L’Ajuntament posa en marxa aquest projecte amb l’objectiu de facilitar que les nenes i els nens vagin de casa a l’escola de manera segura i autònoma, a peu, en bicicleta o patinet. Els nous itineraris s’implantaran a l’entorn de 9 escoles en una primera fase: Beethoven, Joan Salvat- Papasseit, Les Palmeres, Mercè Rodoreda, Riera Alta, Rosselló Pòrcel, Sagrada Família, Sant Just i Tanit.

«Camins Escolars» sorgeix de la necessitat de redefinir els entorns dels centres educatius com a espais comunitaris i com a territoris d'extensió de l’escola, amb la voluntat no només de proporcionar a l’alumnat trajectes segurs i còmodes, per anar i tornar als centres educatius, sinó també per promoure que els carrers de Santa Coloma siguin un lloc adequat per a la vida local dels barris amb la trobada del veïnat, el joc dels nens i nenes i el passeig. Fer un salt qualitatiu a través de l’arranjament, adequació i millora de l’entorn escolar per tal de convertir-lo en un veritable espai cívic de convivència i veïnatge als diferents barris.

La iniciativa vol fomentar la pacificació del trànsit i la conscienciació mediambiental incidint en tres aspectes: la transformació física dels carrers al voltant de les escoles, el treball a les aules amb relació a la mobilitat sostenible i l’autonomia dels infants i, finalment, l’adhesió de comerços i equipaments com a espais d’assistència per a situacions de necessitat de l’alumnat.

Traçats segurs i accessibles

Les obres d’implantació dels «Camins Escolars» han començat aquest 30 de gener en l’àmbit de l’Escola Les Palmeres i continuaran, en les properes dues setmanes, al de l’Escola Riera Alta. Fins a mitjans d’abril, els treballs de millora de la mobilitat i l’accessibilitat s’estendran a altres 7 centres per arribar a tots els barris.

Els passos elevats per a la reducció de la velocitat dels ve- hicles augmentaran la seguretat de les persones vianants; l’ampliació dels llocs d’estada amb nou mobiliari urbà convertirà els entorns escolars en espais d’ús prioritari per a la ciutadania, i a això caldrà afegir la millora de la senyalització viària dels trajectes per anar a l’escola.

El pressupost d’adjudicació del contracte d’obres és de 208.245 euros (IVA inclòs) i s’emmarca dins del programa amb finançament dels fons europeus, Next Generation.


Projecte Camí de l'Escola

Clica la imatge i descàrrega el díptic en format PDF