Skip to main content

EBM L'Oreneta

Imatge portes oberts l'Oreneta

On som i com contactar-nos 


La nostra escola

Una ullada al projecte educatiu

L’EBM L’Oreneta es defineix com una escola laica, catalana, activa, apropada a l’entorn familiar on es dóna molta importància a l’educació corporal, a les relacions afectives i al joc a través de l’experimentació, que considerem que són la base de l’aprenentatge. Donem també molta importància a les rutines quotidianes que contribueixen tant a l’adquisició d’hàbits (d’autonomia, d’higiene, d’alimentació, de descans, socials...) com a l’adaptació a la vida escolar. Les aules proporcionen un espai idoni, que respecta el ritme evolutiu de cada infant, permetent que experimenti i conegui el seu propi cos i l’entorn més proper. Tot el material està a l’abast dels infants i està prèviament pensat i amb intencionalitat educadora i estimuladora.

Projectes singulars de l'escola

Trets diferencials del projecte

Cuidem i fomentem la relació amb les famílies dels nostres alumnes per tal que col·laborin i participin en les activitats de l’escola i gaudeixin de l’evolució dels seus fills i filles. El contacte amb les famílies és diari, a l’hora d’entrar i sortir de l’escola, utilitzem les agendes de comunicació diària, així com el correu electrònic per tal de mantenir una comunicació fluida. Organitzem festes (castanyada, carnestoltes, la festa dels avis, la festa de fi de curs) i xerrades sobre temes que interessen a les famílies dels alumnes. L’objectiu de l’equip educatiu és crear un vincle de participació i confiança amb totes les famílies dels infants, per tal de poder acompanyar-los en el seu procés de desenvolupament.

L’acció educadora de l’entorn s’incorpora a les activitats quotidianes aprofitant els comerços, els espais que hi ha a la ciutat i també les activitats que organitza l’escola Sant Just, amb qui en compartim algunes.

L’equip educatiu, estable i cohesionat, té una orientació de treball en xarxa amb els professionals externs a l’escola per tal d’oferir un servei íntegre a tots els infants i a les seves famílies. També està en continu reciclatge, assistint a conferències i cursos de formació.La nostra escola en fotografies

Una imatge val més que mil paraules!

EMB4- L’Oreneta