Aprenem, compartim i gaudim en una escola segura!

Una escola adaptada al temps de pandèmia

Cartell de la campanya inici de curs

La ciutat es prepara per a retornar a les aules durant els propers dies després de prop de sis mesos sense classes presencials. Hi tornaran més de 15000 alumnes des de les etapes de l’escola bressol fins als 16 anys. A més, també començaran les classes l’alumnat de l’educació postobligatòria (cicles formatius, batxillerat, PFI…)

Tornar a l’escola en un context de pandèmia:

Quines mesures extraordinàries ha preparat l’Ajuntament per garantir una tornada segura a l’escola?

L’Ajuntament de Santa Coloma ha posat en marxa diferents mesures per tal de promoure una tornada a l’escola segura. Per fer-ho, s’han invertit més de 600000 euros, una gran part dels quals provenen del pressupost municipal per a la Festa Major 2020, que aquest estiu no s’ha pogut realitzar.

Les principals mesures extraordinàries són les següents: 

  • Increment de l'equip d'agents cívics a les portes de les escoles per facilitar les entrades i sortides dels centres educatius.
  • Senyalització de tots els centres educatius amb les indicacions de seguretat: distància, rentat de mans i mascareta i amb senyalitzacions per ajudar a mantenir la distància de seguretat.
  • Cessió d'espais municipals per a les classes i l'esbarjo.
  • Reforç de la neteja durant la jornada escolar amb la incorporació de personal que ajudi a mantenir nets i desinfectats els espais comuns.
  • Desinfecció diària dels accessos als centres educatius.
  • Activitats educatives per a la infància i adolescència per sensibilitzar en les mesures de prevenció de contagi en la COVID19.
  • Lliurament de kits de salut per a nens i nenes de 6 a 16 anys amb mascareta i gel hidroalcohòlic.
  • Augment del pressupost per a les activitats complementàries que fan els centres educatius perquè cap nen/a es quedi sense fer activitats per motius econòmics.
  • Ajuts extraordinaris a famílies per la compra d'ordinadors ultraportàtils i tauletes.
  • Augment de personal de suport i reducció de les ràtios a les aules per a l'acompanyament educatiu a les aules.

Les Escoles Bressol Municipal obren també les seves portes a nens, nenes i famílies

Arriba el mes de setembre i, amb ell, s’obren de nou les escoles bressol municipals per als nens i nenes de la ciutat i les seves famílies. Vivim una situació mundial de pandèmia que ens obliga a sumar esforços de totes les parts per fer que aquest curs l’escola també sigui un entorn segur i educatiu on seguir despertant la curiositat i la il·lusió per descobrir.

La tornada a l’escola es planteja amb el seguiment de diferents mesures sanitàries que ens permeten garantir l’atenció educativa i preservar la salut dels nens, nenes i equips docents.

Com serà la tornada a cada centre educatiu?

Els centres educatius de la nostra ciutat han elaborat els seus Plans d’Actuació de Centre per al curs 20-21 en funció de les indicacions que els han donat els Departament d’Educació i Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aquests dos departaments han ofert dos protocols generals:

Els Plans d’Actuació de Centre han estat elaborats pels equips de docents de cada centre educatiu i s’han revisat per part de la Inspecció Educativa del Departament d’Educació. Un cop passat aquest tràmit han de ser aprovats pel Consell Escolar de Centre, on estan representats tots els membres de la comunitat educativa.

On puc consultar els Plans d’Actuació de Centre?

Aquests plans han d’estar a disposició de les famílies a través de la pàgina web del centre. Aquí trobareu l’enllaç a les diferents webs:

La gestió de casos COVID als centres educatius

El Departament de Salut en col·laboració amb el Departament d’Educació han elaborat un protocol que regula com serà el tractament de casos davant una sospita de COVID i com caldria actuar en el cas d’un cas positiu

Infografía amb el protocol davant COVID19