Espai per la Pau i la Cooperació i els Drets Humans a Santa Coloma de Gramenet

L'Espai per la Pau i la Cooperació i els Drets Humans a Santa Coloma de Gramenet té l'objectiu d'esdevenir una porta oberta a l'educació per la pau en l'àmbit de la ciutat.

El foment i la construcció de la pau són conjuntament amb el respecte pels drets humans i les llibertats fonamentals, els eixos motors del desenvolupament humà amb el que la nostra ciutat manté un compromís cívic i col·lectiu de traball que es projecta a escala internacional a través de la cooperació al desenvolupament i en l'escenari local, des de la proximitat, en la construcció de la bona convivència ciutadana.

Espai per la Pau

Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar. C. Sant Jeroni 1, cantonada C. Sant Carles. 08921 Santa Coloma de Gramenet. Barcelona.

espaiperlapau@gramenet.cat

(...) la pau no és un do ni un cim inassolible sinó el recomençar de moltes primaveres, la voluntat i el risc d'estimar i de comprendre. Miquel Martí i Pol

 

 

 

 

 


Foto de Rigoberta Menchú

L'Ajuntament de Santa Coloma ha aprovat dedicar una plaça a la Premi Nobel de la Pau Rigoberta Menchú a l'interior de l'illa conformada pels carrers de Sant Joan, Andreu Vical i Av. de la Generalitat (30.06.2009)


Manifest del Premi per la Pau Gener 2008 (pdf -49 Kb)


Santa Coloma de Gramenet per l'educació i la cultura de Pau

L’any 2008 es va commemorar el 60 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans també es celebra l’any europeu del Diàleg Intercultural.

Aquesta va ser una bona ocasió per posar en marxa un programa, a Santa Coloma, per l’Educació i la Cultura de Pau.

La nostre ciutat forma part del Grup de municipis per la Pau a la Diputació de Barcelona que atorga el Premi per la Pau impulsat per l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya—ANUE i col·labora amb l’associació ‘Moviment per la Pau’ en el projecte: ‘Mines i persones, conviure, sobreviure i somriure’.

 

Santa Coloma al Grup de Municipis per la Pau

Els ajuntaments són cada cop més conscients del rol que poden jugar en la construcció de la Pau: un paper important, molt específic i complementari del dels governs estatals i del de la societat civil.

Per això Santa Coloma de Gramenet forma part del projecte Municipis constructors de Pau que agrupa a 25 ciutats catalanes amb l'objectiu de prevenir la violència, fomentar la convivència, educar per la Pau i, en definitva, contribuïr a fer unes societats més justes.

 

Diplomacia municipal

Aquest programa, a més de fer possible l'intercanvi d'eines per desenvolupar polítques efectives de construcció de Pau, també pretén aportar les experiències i coneixements dels municipis a altres parts del món i impulsar processos del que s'anomenat 'Diplomacia Municipal'.

L'Ajuntament de Santa Coloma també forma part de l'organisme internacional 'Mayors for Peace/Alcaldes per la Pau' i de l'organització mundial 'Ciutats i Governs Locals Units-CGLU' que té la seva seu a Barcelona

Web del Grup de Municipis per la Pau

Web de Diplomacia Municipal

 

Foto de Pau i Cooperació
Foto de Pau i Cooperació

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cartell de festival de cinema
Foto del Parc de la Pau

    

 

 

Foto d'un contacontes