Logo del servei

*Cal sol·licitar visita en el telèfon 93 462 40 90 indicant que és per un assumpte hipotecari.

Tinc clàusules sòl a la meva hipoteca: l'acció de l'OMIC

Fa unes setmanes el Tribunal de Justícia Europeu (TJUE) ha dictat una sentència que estableix que la nul·litat de les clàusules sòl, establertes unilateralment per les diferents entitats financeres, en els préstecs amb garantia hipotecària, obliga als bancs a  retornar els interessos pagats en excés des de la data de contractació de la hipoteca.

Per donar compliment de la sentència el Govern ha dictat el Reial Decret llei 1/2017. En aquest s’estableix un mecanisme extrajudicial de negociació entre els consumidors i els Bancs. Per tant, hauran de ser els mateixos clients, si volen recuperar els interessos pagats en excés, que hauran de seure’s a negociar amb els seus bancs i en cas de no ser estimada la devolució formular l’oportuna demanda judicial.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a fi de protegir els legítims interessos de la seva ciutadania com a persones consumidores, posa en marxa un programa específic per aquest tema consistent en les següents accions:

Com fins ara l’OMIC prestaran assessorament legal i financer per determinar l’existència de clàusules sòl. S’haurà d’acudir a la consulta amb l’escriptura d’hipoteca i dos o tres rebuts del préstec corresponents a tots els anys de la hipoteca.


Ampliació de l'horari de l'OMIC per les clàusules sòl

Fins a finals d'any, es torna a ampliar l'horari d'atenció a la ciutadania amb la incorporació d'una assessora jurídica els dimecres i dijous de 16h a 19h.

Durant el mes de febrer es va ampliar l'horari d'atenció al públic de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) per tal de donar resposta a la demanda d'informació sobre les clàusules sòl.

Amb la intenció de continuar amb la millora de l'atenció i gràcies al conveni de col·laboració signat entre la Diputació de Barcelona i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, durant el mes de maig i fins a finals d'any, es torna a ampliar l'horari d'atenció amb la incorporació d'una assessora jurídica els dimecres i dijous de 16h a 19h per tal de resoldre els dubtes sobre la reclamació de les clàusules sòl i d'altres clàusules abusives relacionades amb els préstecs i/o crèdit s hipotecaris.

Fins ara, a l'OMIC s'ha atès a 453 persones interessades a rebre informació sobre aquests tipus de contracte bancari.Si teniu dubtes respecte a les condicions hipotecàries, heu de demanar cita prèvia amb una trucada al telèfon 934624090. Us recordem que es tracta d’un servei gratuït i confidencial.