Per un 2020 encara més ecològic a Santa Coloma: arriba la quarta edició de la campanya “La Bossa o la vida”

Més d’hora que tard, totes les administracions hauran de donar resposta a la normativa europea que fixa un objectiu clar i sever per al 2020. L’Ajuntament de Santa Coloma vol situar la ciutat com a capdavantera i pionera en l’erradicació de l’ús de les bosses de plàstic i en la  recerca de mètodes alternatius sostenibles. El desig és que Santa Coloma esdevingui  abanderada d’aquest canvi. 

El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadans del consum excessiu de bosses de plàstic i les nefastes conseqüències pel Medi Ambient.

Santa Coloma de Gramenet és una ciutat altament compromesa amb el canvi climàtic i  l’ecologia, els números parlen sols: la passada edició emplaçada al novembre de 2019, es van recollir al voltant de 8.000 bosses de plàstic en tres dies, a canvi es van repartir 2500 bosses de tela. 

El reial decret 293/2018, que adapta la Directiva europea, dicta que a partir del dia 1 de gener  de 2020 les bosses gruixudes han de contenir almenys un 50% de plàstic reciclat, alhora que es  prohibeixen  de plàstic fragmentable. A partir de 2021, les anomenades bosses lleugeres i molt  lleugeres o de secció, també estaran prohibides, a excepció de les biodegradables.

Als punts d’informació, que s’instal·laran a les portes dels Mercats Municipals, es lliurarà tot el  material informatiu sobre la normativa europea i l’aplicació de les mesures definitives sobre  l’ús de bosses de plàstic que s’efectuarà l’any 2021. A més, també s’instal·laran  contenidors  grocs de reciclatge a cada punt d’informació per depositar les bosses i els embolcalls de plàstic,  a canvi es lliurarà una bossa reciclable.  

Des del Consistori animem els comerciants i ciutadans a contribuir i ser protagonistes de la  campanya, perquè la salut del medi ambient és responsabilitat de tots i totes. La salut de La  Terra està a les nostres mans.