Preguntes més freqüents


On puc estudiar català?

El Consorci per a la Normalització Lingüística, mitjançant els seus 22 centres de normalització lingüística (CNL) distribuïts per tot Catalunya, organitza cursos de català presencials i a distància.

T'aconsellem que contactis amb el centre més proper a la teva localitat, on t'informarem amb més detall. Aquest enllaç et portarà al nostre directori de centres per facilitar-te el contacte. Clica aquí

Els certificats del Consorci per a la Normalització Lingüística són homologats?

Sí. Des del 1999 el Consorci per a la Normalització Lingüística atorga certificats de coneixements de la llengua catalana equivalents i homologats per la Secretaria de Política Lingüística.

Els cursos són gratuïts?

Els cursos gratuïts són els de nivell inicial. A partir del nivell bàsic inclòs, són de pagament però estan subvencionats fins al nivell de suficiència inclòs (equivalent al nivell C) a més, si estàs a l'atur, ets família nombrosa o monoparental especial tens un descompte d'un 70%; si ets jubilat, pensionista, membre de família nombrosa o monoparental general tens un descompte d'un 50%.

Tinc l'ESO (o el Batxillerat, o una llicenciatura), com puc saber si tinc l'equivalència a un nivell de català?

La Direcció General de Política Lingüística és l'organisme que gestiona i expedeix els certificats de coneixement de la llengua catalana. A la pàgina llengua catalana de la DGPL, a l'apartat certificats, trobareu informació més detallada. Clica aquí

Com puc obtenir el nivell A, B, C o D de català?

Pots estudiar al centre més proper del Consorci per a la Normalització Lingüística o bé pots estudiar pel teu compte i presentar-te a un examen de lliure accés.

Si vols fer un examen de lliure accés, la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) és l'organització que convoca les proves per a l'obtenció dels certificats de coneixements de llengua catalana. Pensa que aquestes proves només es fan un cop l'any, per tant, has d'estar alerta perquè no se't passi el període d'inscripció.

A través d'aquest enllaç accediràs a la pàgina de llengua catalana de la DGPL on hi ha informació sobre aquests certificats.

Vull estudiar català, però no tinc cap certificat ni sé quin nivell tinc...

Al Consorci fem proves de nivell durant tot l'any per saber el grau real de coneixements de català que tens. D'aquesta manera, sabem a quin curs t'has de matricular per tal que puguis aprofitar al màxim les classes.

Si necessites fer una prova de nivell truca al 93 468 40 48 i demana cita o envia un correu a santacoloma@cpnl.cat.

Amb el Parla.cat puc obtenir un certificat homologat?

Els alumnes del Parla.cat que s'hi hagin inscrit mitjançant el Consorci per a la Normalització Lingüística tenen l'opció de fer una prova presencial per obtenir el certificat sempre i quan estiguin matriculats en un Bàsic 3, Elemental 3, Intermedi 3  o Suficiència 3 amb tutoria.

Vull estudiar català però no tinc temps, què puc fer?

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos a distància que et permetran estudiar al teu ritme.

A més de català, el Consorci fa classes d'altres matèries?

No.

Quins requeriments calen per fer un curs de català?

Per poder-te  inscriure als cursos cal tenir 18 anys o bé tenir-ne 16 i no haver fet l'escolarització obligatòria a Catalunya.

Per formalitzar la inscripció has de presentar el DNI, NIE o passaport (original). En cas que no puguis fer la matrícula tu mateix pots enviar a algú, per a això necessitaràs una fotocòpia de la teva documentació, una autorització signada i una fotocòpia de la documentació de la persona autoritzada.