Campanyes

Aquí teniu algunes campanyes i comunicacions que s'han portat a terme per promocionar la cultura cívica a la ciutat.


Imatge Campanya de les 3 'R'

Campanya de les 3 'R'

Campanya de les 3 'R'

Nova campanya per a la cura del medi ambient i el compromís amb la sostenibilitat. A través dels tres Reis Mags d’Orient, la campanya posa l’accent en tres accions a tenir en compte també durant les festes de Nadal: reduir al màxim els residus que es generen, reciclar material i reutilitzar tot allò que es pugui. Aquesta acció s’inclou dins del Pla de Civisme que descriu les línies estratègiques i accions que es despleguen per a l’impuls de la cultura cívica a la ciutat i en el qual va participar la ciutadania.


Foto Camí de l'escola

Projecte 'Camí de l'escola'

Dins el projecte «Camí de l'escola», les agents cíviques han realitzat, en col·laboració amb la Fundació Tallers, la informació i sensibilització per tal que els  comerços s’adhereixin al programa «Porta amiga», amb l’objectiu de crear un entorn de confiança en el qual els infants siguin més autònoms en el seu camí cap a l’escola.


Imatge Cartell d'informació per a comunitats

Cartell d'informació i telèfons d'interès per a comunitats

En l’actualitat, s’està duent a terme una campanya de difusió a les comunitats de veïnals de la ciutat, per part de les agents cíviques, d’un cartell  amb l’accés mitjançant un QR al servei de Recollida de Mobles i als horaris de la deixalleria mòbil i punts verds, així com alguns telèfons d’interès general per a la ciutadania.

 Amb aquest cartell també trobem un QR que permet accedir a la totalitat de la Guia fàcil per una Santa Coloma cívica.


Guia fàcil per una Santa Coloma cívica

Imatge Guia fàcil de civisme
Cliqueu la imatge per consultar la guia (en català).

El 18 de gener es va fer la presentació de la Guia fàcil per una Santa Coloma Cívica. La guia és un recull de telèfons i informació d’interès per facilitar a la ciutadania la gestió de tràmits amb l’administració  i l’accés als serveis gratuïts que l’Ajuntament posa a la seva disposició, així com  de recomanacions útils per fer de Santa Coloma una ciutat més cívica en la qual sigui més fàcil viure i  conviure.

La publicació està disponible en 6 idiomes: català, castellà, anglès, urdú, xinès i , àrab, tant en format paper com en format web.

Des de la seva presentació al mes de gener, la guia es pot trobar als equipaments municipals: Centres Cívics i Casals, biblioteques, equips bàsics d’atenció social, a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana, etc. A més, les agents cíviques, en la seva ruta habitual pels districtes, l’entreguen en mà a la ciutadania. Actualment, també es pot trobar a molts comerços d’arreu de la ciutat.

A més, 6 entitats  del municipi han signat el compromís per una Santa Coloma cívica amb la finalitat de promoure el civisme i la convivència: FAVGRAM (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Santa Coloma de Gramenet), Coordinadora de Dones, L’ Agrupació del Comerç, Coordinadora de Gent Gran, Associació de Comerciants Xinesos, Associació la Convivència.


Gaudim de les places amb civisme, a Estiu a la Fresca

foto productes campanya civisme
Foto Banderola Civisme

Durant l'estiu de 2022 i en el marc de la programació d'«Estiu a la fresca» , es va realitzar una campanya, sota el lema «Gaudim de les places amb civisme», per promoure conductes que afavoreixin la convivència. Alguns dels missatges que es van difondre són: "Fem servir les papereres", "Respectem el descans de tothom", "Siguem responsables de la nostra mascota" i “Compartim l’espai amb tothom”.


El civisme, eix de participació i joc a les carpes de regidories de districte

foto carpa civisme

Les carpes de les regidories de districte van tornar a les places i carrers de la ciutat el 2022 amb diferents activitats relacionades amb els valors cívics essencials per viure i conviure en una Santa Coloma acollidora, respectuosa i diversa. 

A la carpa, les famílies van participar en una gimcana en què s'havia de descobrir els diferents enigmes sobre els valors cívics de la ciutat i les persones que els fan possibles embarcant-se a través d’una porta temporal per aconseguir un codi que els donaven un missatge final sobre el futur cívic de Santa Coloma.  


Tu poses la màgia

Imatge campanya "Tu poses la màgia"
Clica la imatge per a més informació.