Tallers de Primavera 2024

Els centres cívics i els casals municipals ofereixen per als propers mesos un total de 40 propostes d’oci i formatives  dirigides a tots els públics. Les activitats es realitzaran en sis equipaments de barri de la ciutat: Can Mariner, Singuerlín, Fondo, Raval, Riu i Llatí.

El període d’inscripcions comença el 4 d'abril a les 10 h i restarà obert fins el 12 d'abril o fins a exhaurir places. Les incripcions i el pagament s’efectuarà en format virtual a través del web tallersccgramenet.com que redirigeix a un aplicatiu des d’on es fa el pagament i inscripció. Les places són limitades i es respectarà l’ordre d’inscripció.

Els cursos començaran a partir del 15 d'abril i la nova temporada presenta novetats com són els monogràfics de com fer un bol poke/ramen i una tassa de ceràmica, el taller de recerca històrica i genealògica, i el de sòl pelvià; o propostes intensives com la dels usos del Drive i de la intel·ligència artificial així com cuines diverses (xilena i marroquina), entre altres activitats.

La programació de primavera se suma i complementa l’oferta d’activitats, exposicions i actes que les entitats i associacions de la ciutat organitzen habitualment als espais pròxims a la ciutadania que són els centres cívic i casals municipals.

Més informació:

www.tallersccgramenet.com

@centrescivicssantacoloma (Facebook)

@centrescivicsscg (Instagram)

Imatge Tallers Primavera 2024

Els centres cívics i casals  són espais de convivència i de foment de la vida comunitària, adscrits a l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Ofereixen a la ciutadania espais per poder-hi desenvolupar accions cíviques, socials, culturals, de lleure i d’altres. Afavoreixen la participació ciutadana i fomenten la difusió de valors i  la convivència intercultural, generacional i associativa.

Els centres cívics son equipaments socioculturals  de proximitat. Estan destinats al servei públic de persones i entitats, a la realització d’activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu i de lleure, i a promoure l’associacionisme i la participació ciutadana en general.

La gestió del centre cívic és municipal, independentment dels òrgans consultius o de coordinació que es puguin acordar en cada cas, i s’ha de regir segons el que es detalla en aquest Reglament.

Els casals municipals són equipaments cívics estretament lligats a l’entorn on se situan, seu d’un grup d’entitats molt arrelades al barri. Té com a finalitats dinamitzar el territori de referència, potenciar la relació entre les entitats i aprofitar la sinèrgia que es crea.

En determinats casos, la gestió dels casals es pot arribar a compartir entre l’Ajuntament i una o més entitats, mitjançant un conveni, a fi de promoure la relació entre les polítiques públiques i la iniciativa social.