Cartell de la mostra

Es tracta d’una proposta artística de caràcter narratiu que ens explica històries quotidianes: els somnis dels oficinistes que baden, l’intent d’evasió d’un cap de setmana, les illes de solitud que vivim a les ciutats, les dependències de les pastilles per l’ansietat o la història d’un paisatge amb un horitzó que torna a posar les coses en el seu lloc.

Mitjançant tècniques tan tradicionals com el carbó o el guaix sobre paper, acompanyades sovint amb fragments de text, Barrenechea crea obres d’atmosferes silencioses disposades per a la contemplació, a l’espera que l’espectador entri en el joc i completi la història suggerida.

Un realisme invisible que pretén explicar els detalls desapercebuts del que ens passa, això si, descrits en minúscules. Per assenyalar a continuació als espais d’intimitat i a àmbits tan necessaris com el dibuix o la lectura, com una resistència que ens permet orientar-nos en el dia a dia.

Algunes de les obres de l’exposició compten amb la col·laboració de l’artista B?azej Kotowski, investigador del so i compositor de música electrònica, que les complementa amb dispositius sonors.

«Realisme Invisible» es podrà visitar, fins al 21 de març, en l’horari habitual de Can Sisteré; de dimarts a dissabte de 17 a 21 hores i els dissabtes i diumenges d’11 a 13.30 hores.

En aquest equipament, que us recordem que està situat al carrer de Sant Carles s/n, darrere de l’edifici de l’Ajuntament, s’apliquen les mesures bàsiques sanitàries recomanades contra el contagi de la Covid-19: control d’aforament i ús de gel hidroalcohòlic, i és obligatori l’ús de la mascareta durant tota la visita.